* Tromgeroffel * het is de hoogste tijd om een nieuwe rubriek te lanceren genaamd: The Lion Travels. Ik heb lang na zitten denken of ik een travel rubriek in het leven wilde roepen. De reden dat ik ooit een foodblog ben begonnen is onder andere zodat ik niet dagelijks recepten hoefde te mailen, maar iedereen simpelweg naar The Lion Kitchen kon verwijzen. Een andere vraag die ik meerdere malen per week krijg is of ik tips heb van steden waar ik ben geweest. Van Antwerpen tot New York tot Lissabon! De meeste mensen die mij goed kennen weten namelijk dat ik overal lijstjes met tips heb liggen, zelfs van plekken waar ik nog nooit ben geweest. Toen ik daarnaast werd overladen met leuke reacties op de vragen of jullie mijn hotspots wilden hebben, wist ik het zeker. The Lion Travels is born!

Half februari vloog ik samen met mama en goede vriendin Hanny naar Philadelphia om haar dochter Puck op te zoeken. Puck woont inmiddels al meer dan 8 jaar in de States en het werd een schande dat wij haar nog nooit hadden opgezocht. De trip bestond uit 4 dagen Philly en 4 dagen New York. Uiteraard wilde ik er, voor mijn doen, fashionable uitzien en dat heb ik geweten. Het was niet zomaar koud, het was ijskoud met sneeuwstormen en mijn korte lammy en nikies waren duidelijk niet gemaakt voor dit weer. Het mocht uiteraard de pret niet drukken, want wat hebben we een heerlijke week gehad.

Philly is echt een prachtige stad en als ik het mag geloven lijkt het op NY zo’n 30 jaar geleden. Het is er groen (nou ja niet toen wij er waren), rustig(er) en eigenlijk gewoon heel knus ondanks dat het een grote stad is. Daarnaast barst het er van de leuke restaurantjes! Op een uurtje met de bus van New York vandaan raad ik iedereen aan om een paar dagen Philly erbij te boeken. Ik ben in ieder geval verliefd geworden op deze stad! Volgende week volgen mijn tips voor New York….

unnamed (6)unnamed (7)unnamed (8)unnamed (9)

Food
Rouge

unnamed (2)
Little Nonna’s

unnamed (3)
Barbuzzo

IMG_4489.JPGunnamed (4)
Geno’s Steaks (voor de Philly Cheese Steaksandwich)

unnamed (5)
Reading Terminal Market

IMG_4487.JPG

Coffee
Elixr

IMG_4488.JPG