Eigenlijk hoort dit recept op de Easy Mondays thuis, maar aangezien gisteren de kabeljauwburgers aan de beurt waren komt de sla een dagje later online. Ik plaatste vorige week de gamberoni con aglio, olio e pepperoncino die ik voor Jamie Magazine maakte en kreeg massaal vragen over de sla. Eenvoudiger kan eigenlijk niet en dat maakt het juist zo puur en mega lekker. Vroeger maakte omi deze sla altijd voor mij en dan met flinterdunne slierten komkommer als extraatje erdoorheen. Inmiddels is mijn lieve omi alweer 5 jaar niet meer onder ons en raakte daarmee de sla een beetje in de vergetenheid. Tot ik, inmiddels ook alweer dik een jaar geleden, iets soortgelijks kreeg voorgeschoteld bij vriendin Tes. En Tes had de dressing weer van haar vriend geleerd, welke weer aan hem was doorgegeven. Misschien is het gewoon een geheim familiedingetje geworden?

Anyhow, het blijft een giga lekkere sla. En al weet ik niet meer hoe omi de dressing maakte en is die van Tes ook weer iets anders, ik heb er mijn eigen draai aangegeven. Vergeet er niet dunne komkommerslierten bij te serveren en wat gehakte walnoten erbij moet het ook een lekkere twist geven. Enjoy!

PS de trouwe lezer moet nu wel door hebben dat mijn omi de koningin onder de sladressings was. Jullie hebben haar andere dressing ook al vele malen voorbij zien komen op The Lion Kitchen, zoals bij de Mini (Minced) Beef Wellington.

Veldsla á la omi (4 personen)
– zak veldsla
– 3 eieren
– 1 el witte wijnazijn
– 2 el olijfolie
– 1 tl mosterd
– citroen
– snufje suiker
– peper & zout

Altijd lastig om iemand anders uit te leggen hoe je een ei kookt. Ik zelf doe de eieren in een pannetje met heet water, ik breng het aan de kook en vanaf dat moment reken ik 5 á 6 min voor een hard gekookt eitje. En die hebben we vandaag nodig. Pel de eieren en snijd ze zo fijn mogelijk. Goh, wat kan je dan een eiersnijder missen!

Meng voor de dressing de witte wijnazijn, olijfolie, mosterd, beetje sap van de citroen en een snufje suiker naar smaak. Breng de dressing op smaak met peper & zout. Meng de veldsla en de eieren met de dressing.

IMG_5006.JPGIMG_5005.JPG