In één van de hippere straten van Amsterdam, de Reguliersdwarsstraat, is restaurant “La Cage” neergestreken. La Cage, Frans voor “de kooi” roept wellicht al wat spannende gedachten bij jullie op. En dat is maar goed ook, want La Cage wil het Art Deco meets Moulin Rouge gevoel bij de bezoeker stimuleren. Na De Arc (voor de beetje cocktaildrinker onder ons gaat er nu meteen een belletje rinkelen) zaten er verschillende concepten in het pand. Gelukkig was geen daarvan dusdanig succesvol en kon La Cage de gigantsiche ruimte overnemen.

IMG_5055.JPGIMG_5056.JPG

Binnen dreunt er muziek uit de speakers, kan je plaats nemen aan de bar of zoek je een meer beschut plekje achterin het restaurant. Geen zorgen er is meer dan genoeg plek voor iedereen. Sinds Thole en ik terug zijn uit Parijs wanen wij ons maar al te graag weer even in de Franse sferen. La Cage heeft een Franse georiënteerde kaart en je vind er naast de soup du chef uiteraard een voorgerecht met eendelever. Daarnaast hebben ze een uitgebreide wijnkaart en serveren ze de lekkerste cocktails als aperitief of voor na het eten.

Wij ploffen neer buiten op het terras, wat je als echte Hollander doet bij de minste of geringste zonnestraal. We beginnen, zoals altijd, met wat brood op de plank en twee glazen pinot grigio. Als vooraf gaan we voor de escargots en de steak tartaar. De steak tartaar is bij de eerste hap al onze favoriet en we vragen meteen extra brood voor de escargots zodat er niks verloren kan gaan van de knoflookboter.

IMG_5059.JPGIMG_4226.JPG

Thole stapt na het voorgerecht over op een glas rode Valpolicella Ripasso en ik neem een glas chardonnay uit Australië. Lucky me, want Thol wil ook het hoofdgerecht delen. We kiezen de surf & turf van de grill (halve kreeft & halve steak bavette) en de entrecôte café de paris. Het vlees is bij beide gerechten echt heel erg lekker, alleen was de kreeft net iets te gaar. We kregen de kreeft thermidor met een beurre blanc, spinazie & gruyère kaas, welke wel goed op smaak was. Het beste van het hoofdgerecht was de saus bij de entrecôte café de paris, waar we zonder enige gene zelfs de frietjes in dipten.

IMG_5060.JPG

Door de propvolle buikjes verruilen we het toetje in voor een cocktail of 2. Zigzaggend fietsen we na een heerlijke avond met goed eten en een gezellige bediening naar huis. Dank je wel La Cage!

IMG_5062.JPG

La Cage – Reguliersdwarsstraat 44 – website