Op een zonnige donderdagmiddag strijk ik samen met Char, Vanessa en kleine Mia neer op het terras van Terpentijn. De newest kid in town bevindt zich op het Rokin middenin het centrum van Amsterdam. Het Rokin is sinds kort hot and happening en poppen de nieuwe plekken er als paddenstoelen uit de grond. Één daarvan is dus Terpentijn, een restaurant met een Frans-Aziatische keuken. Bovenin vind je het restaurant en beneden is er een bar die tot in de late uurtjes streetfood serveert.

IMG_5644.JPG
We krijgen een uitgebreid menu voorgeschoteld, zodat we van alles kunnen testen. We beginnen met de Lady Boy Oester; de ene met lychee / roze gember / sake / lenteui voor Char en ik proef de oester met soya / sesam / spring onion. Nom nom nom, wat een heerlijk begin.

Terpentijn

Daarna delen we de Spicy Beef Baguette met taugé, komkommer en bieslook en de Pulled Chicken Baguette met ijsbergsla, atjar en hoisin. Unanieme favoriet is de Spicy Beef.

IMG_5640.JPG

Alsof we nog niet genoeg verwend zijn krijgen we ook nog de Beef Pho met bouillon / bavette / rijstnoedels / taugé / koriander / munt en de Very Veggie Curry met tofu / pompoen / edamame / bimi / groene curry. De smaak van de groene curry is echt heerlijk!

IMG_5642.JPGIMG_5641.JPG

We sluiten de, uitgebreide, lunch af met de Minty Passion Custard met een klein stukje spekkoek.

IMG_5643.JPG

Terpentijn heeft een super terras, lekker eten en is zeker een plek waar ik vaker terug ga komen. Vooral ben ik erg benieuwd naar het streetfood gedeelte. Dank je wel Terpentijn!

Terpentijn – Rokin 103 – website