Om de ernst van het 31 worden enigzins te verlichten ging ik samen met mijn schone zus Syl op pad. We fietsten richting de Reguliersdwarsstraat en stopten voor de deur van Lion Noir. Lion Noir, misschien wel het restaurant met de mooiste tuin van Amsterdam, had ik nog niet eerder bezocht. Het zijn van die juweeltjes die te lang op de wishlist staan. Op mijn verjaardag kon ik één van die pareltjes  genaamd Lion Noir – eindelijk doorstrepen. Het weer was helaas niet helemaal in zijn hum waardoor we de tuin links moesten laten liggen en plaats namen naast de open haard.

IMG_6269.JPGIMG_6265.JPGIMG_6268.JPGIMG_6264.JPG

“Wat willen jullie drinken?” Euhm, 2 grote glazen Chardonnay please en we duiken in de kaart. Het menu bestaat uit sandwiches, salads, hot dishes, een burger en een 2-gangen lunchmenu. Een aantrekkelijke foto van de steak tartaar zag ik op Instagram voorbij komen, een caesar salade met gegrilde kip is altijd lekker, maar het 2-gangen menu won uiteindelijk.

De eerste gang bestond uit verse zalm met garnaaltjes en een bieten- aardappelsalade. Yum, wat een goed begin!

IMG_5540.JPG

Al snel bestelden wij ons tweede glas witte wijn, ik ben immers jarig, en wachten we op het hoofdgerecht. Bij het 2-gangendiner kan je kiezen voor vis of vlees. Syl koos de vis en kreeg een zeebaarsfilet met onder andere lamsoor en de laatste witte asperges. Ik kon, zoals gewoonlijk, het vlees niet weerstaan en koos de black angus steak met fregola, shiitake, gebakken prei en een chateaubriand saus. Beide gerechten waren wederom subliem en we zaten samen te genieten van het eten.

IMG_6266.JPGIMG_6267.JPG

Als laatste kregen we als verrassing een witte chocolade cheesecake met blauwe bessen en amandelkrokant, waarbij met koeienletters “gefeliciteerd” stond. Syl, de grootste zoetekauw die ik zo’n beetje ken, kon haar lol niet op. Om de uitgebreide lunch af te sluiten namen we allebei nog een glaasje Pedro Ximenez, een sherry die perfect paste bij het toetje.

IMG_6270.JPG

Mijn bezoek bij Lion Noir was te kort. Ik kom terug en dan niet alleen voor het super eten, leuke bediening en prachtige interieur, maar vooral om een plaatsje te nemen in de tuin en de avondkaart te testen. Tot snel en ik heb een nieuw lievelingsrestaurant in Amsterdam erbij.

Lion Noir – Reguliersdwarsstraat 28 – website