Bijna ga ik met vakantie. Hetgeen bij mij betekent dat ik in gedachten al met mijn bips op het strand lig, in plaats van de puntjes op de i te zetten. Ik probeer zoveel mogelijk voor te bereiden, wil namelijk echt even genieten van mijn rust, maar wil jullie ook niet in de steek laten. Wat een dilemma’s, dilemma’s toch haha. Zelf vind ik dat ik behoorlijk lekker bezig ben vandaag en de vaart zit er aardig in. Een niet al te lange tekst om die reden, want ik wil naar huis om mijn koffertje te pakken. Nog heel even en ik vertrek naar Turkije voor 2 weken zon, zee en strand. En daarnaast plannen smeden en uitwerken, boeken lezen en nadenken over de toekomst. Ik vermaak me wel de komende tijd, geen zorgen. Mochten jullie nog tips hebben voor de omgeving Marmaris, Turkije, dan hoor ik het uiteraard graag. Nu snel door naar het recept!

Vorige week maakte ik een salade caprese als bijgerecht tijdens de bbq en man oh man wat vind ik dat toch lekker. Serveer als grotere salade voor een hoofdgerecht of net zoals ik als side dish en maak met dit zomerse gerecht de maandag weer wat vrolijker.

Caprese

Salade Caprese (4 personen)
– grote bol buffelmozzarella
– 3 tomaten (of als je echt wilt genieten een Coeur de Boeuf)
– zak rucola
– plukje basilocum
– goede olijfolie
– balsamicostroop
– peper & zout

Dep de buffelmozzarella droog met een vel keukenpapier. Snijd met een vlijmscherp mes de tomaten zo dun mogelijk. Doe hetzelfde met de mozzarella. Verdeel de rucola over een groot bord en leg de tomaten daarna daarop in de vorm van een waaier. Als laatste mag de mozzarella erop. Bedruppel met de olijfolie en de balsamicostroop en breng op smaak met peper & zout. Top de salade caprese af met wat verse, fijngehakte basilicum.

IMG_6700.JPG