Wie tegenwoordig geen whiskydrinker is hoort er eigenlijk niet meer bij. Whisky is namelijk razend populair! Ga je dan ook maar een beetje met de tijd mee dan bestel je geen G&T of wodka meer, maar whisky. Nu ben ik zelf niet de grootste whiskydrinker, alleen wel een nieuwsgierig aagje. De slokjes die ik vroeger weleens nam van vrienden die wel echt whiskydrinkers zijn, waren namelijk niet verkeerd. Ik ben echter nog niet zover dat ik uit mijzelf een cocktail met whisky zou bestellen, dus daar mocht best eens verandering in komen!

Na een volle dag in de zon op het strand vertrekken Char en ik richting de Prinsenstraat voor een avondje uit bij J.D. William’s Whisky Bar. De avond staat in het teken van whisky met bijpassende gerechten. Uiteraard had ik de kaart al uitgebreid bekeken en uit gepluisd (wie doet dat trouwens niet?) en dat beloofde veel goeds.

IMG_6778.JPGIMG_6776.JPG

Terwijl ik de website aan het doorspitten was, kwam ik trouwens het volgende leuke weetje tegen:

J.D. William’s Whisky Bar is Our Bar!
J = Jackson (our oldest son)
D = Donovan (our youngest son)
William = My Father

De naam is zo steengoed dat ik eigenlijk vind dat ze een eigen label moeten beginnen.

Nu terug naar het avondje bij J.D. William’s Whisky Bar. Op aanraden trappen we af met een B-Side (glenmorangie 10 Y Original, Cointreau, bitters, siroop van tijm & citroen) en voor mij een Amsterdam Sour (Maker’s Mark Bourbon, citroen, jenever (juniper) berry, salie- en hibiscus siroop, sinaasappelschil & kersen). Een uitstekend advies om met deze twee cocktails te beginnen. Daarbij krijgen we een proefplateau met Tempeh Vietnamese Springrolls, Seasonal Greens Salad met super zachte tofu en Chinese Meatballs. Een vrolijk bord met veel kleuren en lekker eten.

IMG_6775.JPG
IMG_6777.JPGIMG_6106.JPG

Daarna bestellen we allebei een Fresh Prins met Four Roses Bourbon, siroop, citroen & munt. Dit is meteen mijn lievelings en zo wil ik elke dag wel whisky drinken. Ook bij het hoofdgerecht krijgen we een proeverij van de gerechten en dat is een meat galore alom. Ik ben een gelukkig mens! We proeven de Chicken Karaage, Salmon Poke, Sweet Potato Fries, de Bourbon Glazed Pork Ribs en de Koreaanse Rib Eye Tacos. Man oh man, dit waren stuk voor stuk feestjes! We sluiten de avond af met een toetje van aardbeien, vanille en wodka.

IMG_6780.JPGIMG_6779.JPG

Beide vonden we het een leuke en vooral lekkere avond. De wand achter de bar is echt prachtig, de mensen zijn ontzettend behulpzaam en aardig, ik ben over op de cocktails met whisky en het eten is super! Dank je wel J.D. William’s Whisky Bar en tot snel…

IMG_6086.JPG

J.D. William’s Whisky Bar heeft trouwens elke dinsdag “Taco Tuesdays”, ik heb ze geproefd en dat is meer dan de moeite waard om naartoe te gaan.

J.D. William’s Whisky Bar – Prinsenstraat 5 – website