Er zijn van die standaard dingen die je vaak tijdens de vakantie mist. Niet elke soort vakantie, maar ik ben inmiddels bijna een week in Turkije en dan ga je als foodie een aantal dingen missen. In mijn geval de dagelijkse soja latte, het ontbijtje van geitenyoghurt met homemade granola en de speltboterhammen met avocado, een zacht eitje & Honey Bacon. Dit zijn slechts hersenspinsels van extreem korte duur hoor geen zorgen. Zodra ik de gordijnen open doe, het zonnetje mij toelacht en ik de warmte voel zijn die gedachten alweer weg. Inmiddels begin ik hier aan mijn 3e boek en doen we eigenlijk niet veel meer dan slapen, eten, strand, wandelen en weer eten. Deze modus staat eigenlijk dagelijks op repeat.

Daarom een klein verhaaltje en snel door naar het recept. We staan namelijk op het punt om de dolmus naar Icmeler Beach te gaan, net buiten Marmaris.

Je eet de Honey Bacon met, nou ja met wat eigenlijk niet. Op de foto op een boterham met hüttenkäse, avocado en gegrilde groene asperges, maar Honey Bacon is net zo goddelijk bij een (gepocheerd) eitje of in een grote sla. Strooi er voor een twist wat tijm of chiliflakes overheen.

Honey Bacon (4 personen)
– minimaal 1 ons ontbijtspek
– 2 el honing

Verwarm de oven voor op 200 gr. Doe ongeveer 2 el honing in een bakje. Verdeel de ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met een kwastje de honing over de ontbijtspek. Bak de ontbijtspek voor ongeveer 15 minuten in de oven. In ieder geval totdat de spek mooi knapperig is.

IMG_6868.JPG