Hebben jullie thuis ook weleens discussies met manlief over zijn lievelingskost, waarvan er bij jou de rillingen over je lijf gaan? Ok, dit is veel te overdreven, maar je begrijpt mijn punt. Waarschijnlijk zijn dit in de meeste huishoudens gesprekken over spruitjes, witlof of orgaanvlees. In ieder geval producten waarmee je niet iedereen een even groot plezier doet. Bij ons thuis draait het om de “kip-pesto”. Ultieme favoriet van de vriend en ik zal nooit bedenken dit te gaan maken (dan houd ik het netjes). Tot groot ontevreden thuis hebben we het weinig over het onderwerp “kip-pesto”. Wel vind ik lege potjes pesto en de zoveelste nieuwe zak pasta (wat is dat toch met mannen?) thuis als ik er een avond niet ben. Zonder een woord aan de “kip-pesto” vuil te maken weet ik dat manlief op dat gebied in ieder geval zijn cravings voedt.

Tot de eigengemaakte pesto van vorige week. Ik verbrak de regel door een pasta-pesto voor te stellen, waarbij het in zijn ogen onmogelijk is dit zonder kip te eten. En zo geschiedde het dat we naast elkaar op de bank (euhm aan tafel) zaten; hij aan zijn kip-pesto en ik aan mijn zucchetti-pesto. Ik blij en hij blij. Het lijkt erop dat we op dit gebied een stapje dichter bij elkaar zijn gekomen. Eind goed, al goed toch?

Is: nog steeds geen fan van “kip-pesto”
Begrijpt: de ophef hierover niet
Eet: liever kip dan wel pesto in een andere combinatie
Heeft: er wel vrede mee dat we allebei een andere smaak hebben

Kip-pesto (4 personen)
Uit: Jamie Magazine #15
– 2 kipfilets
– 400 gr pasta
Pesto (meer dan voor dit recept alleen):
– 70–100 ml olijfolie, plus een extra scheut
– 50 g pijnboompitten
– 1 teen knoflook
– handvol basilicumblaadjes (optioneel salie, oregano & tijm)
– 60 g geraspte pecorino (bewaar een beetje)
– sap van ½ citroen
– 200 gr rucola

Snijd de kipfilet in repen en bestrooi met peper & zout.

Voor de pesto: hak de pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine. Voeg de basilicum (en eventueel de salie, oregano & tijm), de pecorino, het citroensap en de rucola toe en pureer dit alles tot een pasta. Voeg geleidelijk de olie toe en laat de machine nog even draaien tot je een gladde pesto hebt.

IMG_7320.JPG

Kook de pasta al dente (lees: beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar een klein beetje kookvocht in de pan. Doe de pasta terug in de pan en hussel hierdoorheen naar smaak de pesto.

Verdeel de pasta-pesto over de borden, leg de kip erop en rasp er nog wat extra pecorino overheen.

IMG_7419