Ik ben op het punt beland dat ik ongelukkig word van mijn eigen keuken. Iets dat me eigenlijk al langer dwars zit, maar dat ik weg stop aangezien dit (naast mijn bed) het fijnste plekje in huis is. Ik ben op en top in mijn element als ik plaats neem achter het fornuis. Ik beland in mijn eigen wereld, ben onverstoorbaar en totaal gefocust op het kokkerellen. En nu is dat pats, boem, foetsie! Een bevriezende ijskast, slecht werkende kookpitten en een raam dat uit de oven valt werkt ook niet echt mee, zeg ik je eerlijk. Het ergste vind ik nog dat de lol van het koken met het verval van de keuken is verdwenen. In plaats van met een glimlach van oor tot oor, betrap ik me op een steeds zuurder kijkend gezicht. Wanneer het precies is ontstaan is de vraag, maar belangrijker hoe kom ik er weer vanaf?

Om die reden waan ik mij dagelijks in de wereld van nieuwe keukens, de mooiste apparatuur en blinkende pannen. En ja, dat helpt! Weliswaar van korte duur, maar het doel is om van deze dromen werkelijkheid te maken. ’s Nachts waan ik mij al in die nieuwe keuken en dat beeld probeer ik vast te houden als ik achter de pannen kruip. Kortom, ik negeer mijn stokoude keukentje en probeer er het beste van te maken. In mijn achterhoofd houd ik me vast aan de gedachte dat mijn positivisme ervoor gaat zorgen dat die nieuwe keuken er zo snel mogelijk komt. Uiteraard houd ik jullie van elke stap in de goede richting op de hoogte.

Zoals jullie geregeld van mij gewend zijn was het deze keer wer algehele opruimdag. Hoe minder er in de ijskast staat hoe minder er namelijk bevriest. De restanten kaas werden geraspt, de spek werd uitgebakken en de overgebleven groenten fijngehakt. Bladerdeeg ligt standaard in de vriezer en de taartjes kunnen zo de oven in. Duurt iets langer vanwege het feit dat er één raam mist, maar hé dat mag de pret niet drukken.

Mini-quiche met spek & courgette (4 personen)
Uit: Jamie Magazine
– 4 plakjes bladerdeeg
– 100 gr ontbijtspek
– courgette
– rode ui
– 3 eieren
– 200 ml melk of crème fraîche
– 75 gr Parmezaanse kaas (of iets anders dat je nog hebt liggen)
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 225 graden en ontdooi de vellen bladerdeeg. Snijd de ontbijtspek in dunne reepjes. Doe een klein scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de spek en de courgette voor ongeveer 3 á 4 min. De spek mag net beetje krokant worden. Meng de melk crème fraîche met de eieren en roer hier doorheen de ontbijtspek en de courgette. Breng op smaak met peper & zout. Roer er als laatste 3/4 van de Parmezaanse kaas doorheen.

Vet vier schaaltjes of muffinbakjes in met een beetje olijfolie en bekleed met de bladerdeeg. Verdeel het eimengesel over de vier bladerdeegbakjes. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en schuif ze voor ongeveer 15 á 20 min de oven in. Laat even afkoelen en haal ze daarna uit de vormpjes. Lekker met een frisse sla!

IMG_7313IMG_7664