Officieel is het nog geen paddenstoelentijd, maar dit is voor mij bij uitstek een gerecht als ik niet teveel wil nadenken. Voor de Easy Mondays lekker op knapperig vers brood, maar wat dacht je van de gebakken paddenstoelen op een grote omelet of naast een goed stuk vlees. Je kan er alle soorten, maten en varianten paddenstoelen voor gebruiken. Extra lekker met een beetje geraspte gruyère eroverheen heen die smelt door de warmte van de paddenstoelen. Ik zit inmiddels kwijlend achter mijn bureau en wacht niet langer om het recept met jullie te delen.

Gebakken paddenstoelen (4 personen)
– 4 boterhammen
– 250 gr paddenstoelenmelange
– 2 stuks bosui
– bosje peterselie en bieslook (optioneel, maar wel het lekkerste)
– 3 el crème fraîche
– roomboter of olijfolie
– peper & zout

Snijd de paddenstoelen in repen, snijd de bosui klein en hak de bieslook en peterselie fijn. Smelt een klontje roomboter in een steelpannetjes en bak hierin de paddenstoelen in ongeveer 8 min mooi bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout en meng de crème fraîche, bieslook, peterselie en bosui erdoorheen. Toast de boterhammen en verdeel de gebakken paddenstoelen eroverheen.

Paddenstoelen001