Het is er bommetje vol en tout Amsterdam staat in de rij om een vorkje of beter gezegd stokje mee te prikken bij de nieuwste tent van Julius Jaspers, HappyHappyJoyJoy. De eerste keer dat ik er ging eten was een tafeltje kansloos, maar kon ik wel een plekje aan de bar veroveren. Dit overkomt mij niet nog een keer dus diezelfde avond reserveer ik een tafel bij het raam voor de week daarop. En jep hier ben ik normaal gesproken niet zo van, twee keer in een korte periode bij dezelfde tent eten, maar voor HappyHappyJoyJoy maak ik met liefde een uitzondering. Daarnaast is er het giga pluspunt dat je in twee keer nog meer van de kaart kan proberen dan in één keer. Kortom, een win-win-winsituatie pur sang.

Alle gerechten bij HappyHappyJoyJoy zijn Aziatisch georiënteerd en je vindt er invloeden vanuit de verschillende windstreken. In één avond passeer je zo’n beetje elk continent van Azië. Onder het genot van een verse kokosnoot bestudeer ik de kaart. De gerechten komen uit Thailand, Maleisië, Vietnam, Indonesië, China en Korea. Het idee is dat je 3 á 4 hapjes per persoon kiest en je deelt ze met elkaar. Dag 1 bij HappyHappyJoyJoy nam ik de Thod Man Pla (Thaise viskoekjes), baos pork belly, Goi Bu’O’I (vietnamese salade), Nyonya chicken curry en de Sechuan shredded beef. Favorieten van de eerste keer zijn de Thaise viskoekjes en de gestoomde bun met buikspek.

IMG_7331

De week daarop mag er natuurlijk niet hetzelfde besteld worden. Al merk ik tijdens het schrijven op dat ik voor de tweede keer de Goi Bu’O’I bestel en die valt wederom in de smaak. Ronde één trappen we af met Bun Cha meatballs (Vietnamese gehaktballetjes, verse kruiden, noedels en een sweet & sour saus) waarbij je de gehaktballetjes en de rest van de ingrediënten in een slablad stopt en met je handen opeet. Daarbij nemen we de Har Kau (gestoomde garnalendumpling met varkensvlees en bamboescheut)gemaakt door de beste dimsum tent in Amsterdam Oriental City. Helaas was bij ons de Ngap Kauw op dus een tip om de volgende keer vroeg te komen en deze gelijk te bestellen. En als laatste de Loeng Kuun, mega lekkere Chinese loempia’s boordevol met garnalen. Dit zijn zeker weten drie winstpakkers wat mij betreft.

IMG_7445IMG_7733

Bij de Vietnamese sla in ronde 2 eten we de hot & spicy shrimps met chili, knoflook en verse kruiden en de wooly lamb (gebakken lamsvlees, paddenstoelen, soja & sesam). Over de wooly lamb zijn we het absoluut eens die is verrukkelijk.

IMG_7734

Ronde 3 stellen we bijna uit, maar we zijn toch te nieuwsgierig naar de Massaman Neau (rundvlees, aardappels, kokos, tamarinde & pinda) en de Pad Thai (gebakken noedels, tofu, ei & tamarinde). Beide zijn te goed, maar de Pad Thai gaat mee naar huis. Ook dat is iets wat HappyHappyJoyJoy slim aanpakt. Wat je niet meer op kan wordt keurig voor je verpakt, zodat je thuis een extra geluksmomentje kan inbouwen.

IMG_7735IMG_7736

Zoals je kunt lezen ben ik fan. De inrichting is prachtig, de bediening behulpzaam en denkt mee en het eten daar kom je überhaupt gelijk voor terug. Je wordt er simpelweg gewoon “happyhappyjoyjoy” van!

IMG_7731IMG_7738IMG_7739IMG_7737

HappyHappyJoyJoy – Bilderdijkstraat 158hs – website