Sinds The Lion Travels een vaste rubriek is geworden op The Lion Kitchen word ik steeds meer gevraagd voor reisverslagen. Ontzettend leuk om deze tak verder uit te breiden. Ik heb mij dan ook mega zitten verheugen op een nachtje uit in eigen stad om te slapen en eten bij Pressroom & INK Hotel. De opening van het hotel begin juli was grandioos, het feest begon om 7:00 uur in de ochtend met cocktails, dj’s en de lekkerste happen. Zo wil ik best vaker mijn dag beginnen. Daarnaast is Pressroom een plek waar ik graag naartoe ga om te werken. De bediening is ontzettend aardig, top lunchgerechten en terwijl je werkt heb je het gevoel dat je continue in de watten wordt gelegd. Hoe fijn is dat? Eigenlijk heb ik zo’n beetje elk gedeelte van het INK hotel inmiddels gezien behalve de hotelkamers, maar daar komt verandering in. Als verrassing voor zijn verjaardag neem ik Thole mee om een nachtje te logeren in het INK Hotel. Aan het einde van de middag checken we in en nemen zo snel mogelijk plaats op de binnenplaats. Het is een prachtige zomerdag, je zit hier perfect en we vinden het helemaal niet zo erg dat we even niet vol in de zon zitten.

IMG_7532IMG_8140IMG_8141IMG_8138

Op onze hotelkamer vonden we twee vouchers voor een cocktail en besluiten die gelijk te innen. We bestellen daarbij gamba’s als barsnack en krijgen een kleine amuse van meloen met krokante pancetta.

IMG_8142IMG_8143IMG_8144IMG_8145

Ondertussen dekken de obers onze tafel en niet veel later nemen we plaats. De bedoeling is om alle gerechten te delen (mijn hart maakt een sprongetje) en we nemen The Steak Tartaar served PRESSROOM style en de kalfswangen met linzen. De steak tartaar bij Pressroom behoort tot mijn favorieten en de kalfswangen eveneens.

IMG_8146IMG_8148

Na een kleine break wagen we ons aan het hoofdgerecht. Deze gang wordt uiteraard weer gedeeld. We gaan voor de Roasted chicken met fregola, knolselderij en een Beurre de Paris saus en The Ultimate Burger van Wagyu beef, gebakken foie gras, uien, frietjes en Golden mayonaise. Laatst genoemde is niet alleen enorm groot, maar ook enorm lekker.

IMG_7571IMG_8149

Eigenlijk hebben we geen plek meer voor een toetje, maar we schijnen het restaurant niet te kunnen verlaten zonder de chocolade explosie. Thank god dat we ons hebben laten overhalen, want die is echt verrukkelijk en de aanrader van de avond.

IMG_8151

We vieren nog even het 12 uur moment en duiken dan ons bed in. Absoluut geen straf en het is dat hij jarig is, maar stiekem hadden we hier al om 8 uur ’s avonds in willen liggen. Wat een heerlijk bed en je verdrinkt in de kussens. We slapen als roosjes en zelfs zo diep dat we de wekker niet horen. We sprinten onder de douche en frissen ons op met fijne producten die we in de badkamer vinden.

IMG_8152
IMG_8153IMG_7591

Dan is het hoog tijd voor het ontbijt. Nou ik kan je vertellen je hebt hotelontbijtjes en je hebt het ontbijt van het INK Hotel. Wat een keuze!! We bouwen ons bord bomvol en genieten tot de laatste kruimel. Hier schuif ik met liefde elk weekend aan.

We zijn meer dan verwend door het INK Hotel en Pressroom en ik kan beide ten zeerste aanraden. Het hotel heeft goede kamers, ligt middenin het centrum en een top restaurant. Mochten jullie nog een keer een kamer over hebben dan weten jullie mij te vinden.

INK Hotel & Pressroom – Nieuwezijds Voorburgwal 67 – website