We zijn aan het verbouwen. En daar is op dit moment even alles mee gezegd. Het huis is overhoop gehaald en dit is slechts het begin. Na een weekend preppen is zo ongeveer alles bedekt met een laag stof. Er is met geen mogelijkheid tegenop te poetsen en daarom heb ik de hoop maar opgegeven. Tegelijkertijd ben ik achter een (nare) eigenschap van mezelf gekomen. Zou je denken dat menigmens zich zou storen aan de algehele puinzooi door het huis, krijg ik innerlijke irritaties van de vieze kopjes, papiertjes en lege blikjes bier (van meneer ahum) die rondstruinen. Alle rommel verdwijnt en ik heb uitsluitend oog voor die kleine dingen. En jep, ik zeg het zelf al het zijn kleine dingen in het grote geheel maar het levert een enorme ergernis op. Nu maar hopen dat hij deze blog even overslaat, want ik zie hem al woest schuddend achter zijn computer zitten. Hoe het ook zij, ik leg de focus te leggen op het eindresultaat. En dat gaat mij toch een potje mooi worden, die gedachten houdt mij de komende dagen op de been.

Aangezien de keuken tijdelijk eveneens niet meer tot een domein behoort waar je veilig kunt komen zijn wij genoodzaakt zo simpel mogelijk te koken. Nu bestel ik het liefst de komende dagen pizza, haal Indisch bij Kokita en scoor een burger bij Braai, alleen ben ik bang dat dit de gezondheid niet ten goede komt. Daarom aten wij gisteren een sla Caprese 2.0, we pimpten de klassieker met Serranoham (ongetwijfeld een doodzonde, maar ik vind dit lekkerder dan Parmaham) en als je het in huis hebt een scheutje truffelolie. Het gerecht is simpel, maar oh zo lekker. Bij deze tevens excuses voor de wellicht ietwat donkere foto, het was echter het enige stukje redelijk schone vloer die ik nog kon vinden.

Salade Caprese 2.0
– grote zak gemengde sla
– 2 bollen buffelmozzarella
– 200 gr Serranoham
– 500 gr (gekleurde) tomaatjes
– balsamicostroop
– olijfolie
– peper & zout
– 2 vijgen (optioneel)
– truffelolie (optioneel)

Dep de bollen buffelmozzarella droog met een stuk keukenpapier en halveer de tomaten. Verdeel de sla over de borden, scheur de mozzarella in stukken en leg daar bovenop. Doe de tomaten erbij en eventueel de vijgen in partjes gesneden. Verdeel de Serranoham over de salades. Druppel er een scheutje olijfolie en de balsamicostroop overheen. Breng op smaak met peper & zout.

IMG_8412