Favoriete recept voor een makkelijke maandag blijft toch wel de wrap. Regelmatig worden ze bij gebrek aan inspiratie uit de hoge hoed getoverd. Scrollend door de nog te plaatsen recepten kwam ik behoorlijk wat wraps tegen (oeps). Misschien vanwege het feit dat ze standaard in de vriezer liggen is het een makkelijke prooi. Voor wie de tip nog niet heeft meegekregen, vries overgebleven wraps per 2 stuks in en je hebt ze altijd binnen handbereik.

De wraps van vandaag zijn gemaakt op een heerlijke maandagavond, waarbij we eigenlijk net iets te lang op het dakterras blijven hangen genietend van de laatste zonnestralen. Eenmaal hongerig en tot de conclusie komend dat ik uitsluitend wijn heb ingeslagen zit er niks anders op dan ijskast onderste boven te keren. Tip nummer 2, wat een vruchtbare blog vandaag, sla zo af en toe genoeg vlees in bij de slager. Ik vraag aan mijn slager of hij ze voor mij wil sealen en zo vind je naast wraps leuke verrassingen. Ik vries voornamelijk worstjes (welke smaak ook), tartaar, kipfilet en biefstukken in. Zo tover ik de betreffende maandag 2 chorizoworsten uit het vriesvak.

Daarnaast ligt er nog een opengemaakt zakje sla, kwart avocado, restje komkommer en halve paprika in de ijskast en de daghap is geboren. Het fijne van worstjes in tegenstelling tot gehakt is dat ze al gekruid zijn. Ik hoef verder niks toe te voegen en het gerecht is van zichzelf al goed op smaak gebracht. Geniet van de easy mondays en vergeet niet jouw vriezer vol te stoppen!

Chorizo wraps (4 personen)
– 8 (volkoren) wraps
– 4 chorizo worsten (of welke smaak je ook maar lekker vindt)
– stuk komkommer
– avocado
– paprika
– zak sla

Haal met een vlijmscherp mesje het vel van de worsten eraf en rul de worsten in een koekenpan. Vaak komt er genoeg vet vrij, zo niet voeg dan een scheutje olijfolie toe.

Snijd ondertussen de komkommer en paprika in stukjes. Verwarm de wraps in de oven, magnetron of pan. Plaats de eerste 4 wraps op de borden, verdeel de helft van de worsten erover en doe er de komkommer, sla en paprika bij. Beetje avocado als finishing touch en aanvallen maar. Herhaal voor de tweede ronde dezelfde stappen.

IMG_8545-0