Of ik wilde lunchen bij Taiko in het Conservatorium Hotel om het nieuwe menu van chef Schilo van Coevorden te proeven. Dit klinkt al perfect. Daarnaast staat de lunch in het teken van Hida Gyu beef. Hallo walhalla! Een blik werpend in mijn agenda brengt de eerste traan naar voren, ik kan niet! Met geen mogelijkheid is de huidige afspraak te verzetten en ik besluit Vanessa van Culinessa de meest blije vrouw van Nederland te maken. Vandaag een gastblog van Vanessa die namens mij geniet van de giga lunch bij Taiko. Lezen jullie mee?

IMG_8571IMG_8572

“Ik mocht onlangs een klein beetje in de huid van The Lion Kitchen kruipen. Sesanne was verhinderd en die stuurde mij naar het bijzondere Taiko onder Leiding van Schilo van Coevorden. Al heel lang stond Taiko, het restaurant gelegen in het Conservatorium hotel, op mijn to go lijstje maar kwam het er maar niet van.

Bij sommige restaurants heb je wel een beetje een reden nodig om daar naar toe te gaan en dat geldt zeker ook voor Taiko. Je weet wel, bijzondere verjaardag, mijlpaal of een verdomd goede reden om jezelf mega te verwennen. Het is Aziatisch eten, met name Japans, op hoog niveau. Schijnbaar een van de beste restaurants in Amsterdam op dit moment.

Je snapt het al, ik had dan ook hoge verwachtingen en heel veel zin om hier naartoe te gaan. Taiko, bestaat dit jaar 1 jaar en dat moest gevierd worden! Tijd voor een culinair feestje en de introductie van een nieuwe menu kaart. De ster van het menu is dit jaar de Hida Gyu beef, geleverd door Nice to Meat en exclusief verkrijgbaar bij Taiko.” Lees hier verder

IMG_8574IMG_8566