Na twee weken radiostilte is het hoog tijd voor een nieuw verhaal van The Lion Kitchen op Jamie Magazine. Ik leef de afgelopen tijd tussen stof, puin en ontzettend veel rommel wegens een verbouwing. En nu hoor je mij alles behalve klagen, want het heeft een goed doel, namelijk een spiksplinternieuw nieuw paleis na afloop. De werkmannen hebben inmiddels plaats gemaakt voor verhuisdozen, zodat de schilders hopelijk einde van de week aan de slag kunnen. Hetgeen betekent dat de keuken weer enigszins betreed baar is en dat laat ik mij geen twee keer zeggen.

Verbouwingen brengen overigens aparte geuren met zich mee, precies uitleggen kan ik helaas niet maar het is een combinatie van bouwmarkten met bouwvakkers die elke dag hetzelfde aan hebben?!? In ieder geval is het hoog tijd om deze verbouwingsaroma te vervangen door iets beters.

Havermoutje, het kookboek van Pacalle Bonnier en Matthijs Kok, ligt nog geen jaar in de winkel of ze komen met het tweede kookboek “Nootje”. Nootje bestaat uit 70 notenrecepten van amandelpasta tot pistache ijs. Alles, maar dan ook alles draait in het boek om noten en het stel neemt je stap voor stap mee in de wereld van nootjes. Van ‘noten voor dummies’, tot technieken tot alle mogelijke recepten voor de hele dag met in de hoofdrol een noot. En wat verdrijft beter de huidige geur dan homemade cruesli. Gelukkig vind ik maar al te snel een recept en ga er gelijk mee aan de slag.

In een mum van tijd is het huis gevuld met de geur van roosterende havermout in combinatie met noten. Ik pas het recept enigszins aan en voeg zelfs nog meer noten en zaden toe. Vanochtend wakker worden was een feest en even zag ik de verhuiszooi niet eens meer en was ik enkel aan het genieten van de cruesli.

Krokante cashewnotencruesli (voor 650 gr)
Uit: Nootje
– 125 gr havermout
– 150 gr cashewnoten
– 100 gr walnoten
– 50 gr zonnebloempitten
– 50 gr kokosrasp
– 1 tl zout
– 2 el honing
– 150 gr rozijnen of cranberries
– Scheutje (walnoot)olie

Verwarm de oven voor op 150 gr en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe alle ingrediënten – behalve de rozijnen of cranberries – in een grote kom en meng zorgvuldig.
Spreid het mengsel over de bakplaat en bak het 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om zodat het aan alle kanten mooi bruin wordt.

unnamed

Laat de krokante cruesli afkoelen en toer de rozijnen of cranberries erdoorheen.

IMG_8615

Auteur: Pascalle Bonnier en Mathijs Kok
Uitgever: Dutch Media uitgevers
Uitgave: augustus 2015