Het fijnste aan de zaterdagmorgen vind ik wakker worden en bedenken welke giga gerechten ik ga maken voor ontbijt, lunch, brunch en/of diner. Aangezien het weekend is mag er best wel een beetje gecheat worden. Na een week keurig aan de regels gehouden te hebben kan je nu de teugels een beetje laten vieren. Ondanks de verbouwing hebben we hier ook een gezonde week gehad. De afhaal en vette hap kwam ons toch een beetje de neus uit op een gegeven moment.

Gisteren trapte ik het weekend goed af met een borrel bij de Gruter en daarna eten bij Brix. Kennen jullie Brix in de Wolvenstraat? Het is één van mijn ultime favorieten en altijd goed voor een top diner. Vergeet in ieder geval niet de Pekingeend pannenkoekjes en de beef sashimi te bestellen.

Inmiddels ging hier om 7:00 uur weer de deurbel, zitten we “opgesloten” in de slaapkamer en zijn de schilders boven druk bezig. Ik typ snel de blog af voordat we op pad gaan om ergens te ontbijten en op speurtocht naar houtkachels. Het grootste voordeel van de verbouwing is, naast dat je alle oude meuk weggooid, dat we in tijden niet zulke productieve weekenden hebben gehad.

Jullie kunnen genieten van de Club Sandwich Deluxe en ik ga weer brainstormen over alle lekkernijen die ik de komende dagen ga verorberen. Enjoy your cheat!

Club Sandwich Delux (4 personen)
– 8 grote (spelt- of zuurdesem) boterhammen
– 8 plakjes ontbijtspek
– 4 plakken kaas (ik gebruik Septemberkaas)
– avocado
– 4 tomaten
– 2 kipfilets
– (pikante) paprikakruiden
– peper & zout

Je kan het beste een grillapparaat gebruiken, maar een grillpan of tosti-ijzer kan ook. Snijd de kipfilets in de lengte door de helft, zodat je 2 dunne plakken hebt. Wrijf de kipfilets in met 1/2 el (pikante) paprikakruiden en peper & zout. Verhit de grillpan- of apparaat en grill de kipfiles (tip: leg een vel bakpapier in je grillapparaat, scheelt je een hoop schoonmaken).

Bak ondertussen het spek uit. Snijd de tomaten in dunne plakken. Leg 4 boterhammen naast elkaar en verdeel er de avocado, tomaten, kipfilet, spek en kaas over. Bedek met de tweede boterham en schuif in het grillaparaat totdat de kaas gesmolten.

IMG_8653