In het sturen van geheime boodschappen is marketing & PR bureau Typhoon Hospitality echt steengoed. Het begint deze keer met een Delfts Blauw plakplaatje waarvan ik echt geen flauw idee heb wat ik daarmee aan moet. Gelukkig lijkt het enigszins op een piratenschip en is kleine neefje Valenthijn dolblij. Dan volgt het tweede pakket, een grote kist bomvol met vergeten groenten. Weer een summier briefje erbij waar uitsluitend de boodschap “Take care of your body, it’s the only place you have to live” met de bijpassende #flvrts op staat. Mmmm, ok?!? Compleet clueless besluit ik met alle groenten dan toch maar aan de slag te gaan. In de kist zitten een pompoen, verschillende kleuren bieten en wortels, schorseneer en een romanesco. De romanesco laat ik nog even voor wat het is en met de rest van de groenten ga ik aan de slag. Er zit namelijk maar één ding op met deze mooie kleuren en dat is roosteren in de oven.

IMG_8419

Overigens is gelukkig vorige week het verlossende woord gesproken. Achter de geheimzinnige post zit restaurant Bluespoon. Aha en dat heeft natuurlijk weer alles te maken met het feit dat chef Kasper Stiekema de nieuwe head chef wordt. Nu is het alleen nog even afwachten tot begin december wanneer ik het nieuwe menu ga proeven. In de keuken van Bluespoon gaat in ieder geval gewerkt worden met lokale producten en verse kruiden uit de eigen tuin van het Andaz Hotel. Hoe cool is dat? Voor nu bedankt Bluespoon, Andaz Hotel en Typhoon Hopsitality voor de sneaky messages. Jullie hebben de gemoederen goed bezig weten te houden.

Eet de geroosterde groenten net zoals ik gewoon met een tartaartje en eventueel een geroosterd aardappeltje. De groenten zijn de volgende dag nog lekkerder door de sla of op brood met wat geitenkaas. Niks weggooien dus!

IMG_8589

Geroosterde herfstgroenten (4 personen)
– pompoen
– 5 grote gekleurde wortels
– 4 gekleurde bietjes
– 2 schorseneren
– 2 takjes rozemarijn
– rode ui
– 4 tenen knoflook
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 gr. Halveer de pompoen, verwijder de pompoenpitjes (bewaar ze om te roosteren) en snijd in blokjes. Schil de bieten, wortels en de schorseneer en snijd in stukjes. Pel de ui en snijd in ringen. verwijder de schil van de tenen knoflook en snijd in vieren. Vul een grote ovenschaal met alle groenten, rode ui en de knoflook. Schenk er flink wat olijfolie overheen en hussel door elkaar. Breng op smaak met peper & zout en leg de rozemarijn er bovenop. Rooster tussen de 30-40 min in de oven.

IMG_8896IMG_8897