Jaja, nog maar 5 nachtjes slapen en we vertrekken richting Suriname. Langzaam maar zeker komt de reis steeds dichterbij en kan ik me gaan druk maken over wat er in de koffer moet. Het wordt geen standaard vakantie met zon, zee en strand, dus dat maakt de paklijst iets anders. We verblijven in totaal zo’n kleine twee weken in de hoofdstad Paramaribo en gaan tussendoor 4 dagen richting het binnenland. In Paramaribo krijgen we o.a. een kookworkshop, uitstapje naar de Warappakreek en een tour van de beroemde Cynthia McLeod door de hoofdstad zelf. De overige tijd zullen we van alles en nog wat gaan doen.

Ik heb nog geen idee van de stad en het land zelf, maar aan alle verhalen van vrienden te horen gaat het een fantastische reis worden. Mijn vader heeft er in zijn jongere jaren een jaar gewoond en die raakt er na al die tijd nog steeds niet over uitgesproken. Dat zegt genoeg toch?

Nog een The Lion Cheats met enchiladas? Natuurlijk kan dat. Deze keer namelijk niet met zelfgemaakte saus, maar gewoon lekker snel smullen. Alles is een dagje verschoven dus eigenlijk is het vandaag een easy mondays meets the lion cheats. Enjoy your cheat!

Snelle enchilada’s (4 personen)
– 8 wraps
– 400 gr rundergehakt
– avocado
– 4 tomaten
– 50 gr geraspte kaas
– (rode) ui
– knoflookteen
– olijfolie
– peper & zout
– optioneel sambal, Sriracha of pittige paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 200 gr. Pel en snipper de ui en pers de knoflookteen uit. Fruit de ui en de knoflook en rul het gehakt. Breng op smaak met peper & zout en eventueel om wat pit te geven een beetje sambal, Sriracha of pittige paprikapoeder erbij. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Leg de wraps naast elkaar en verdeel de avocado in achten. Leg op elke wrap een stuk avocado en prak een beetje fijn met een vork. Daarna mogen 3/4 van de tomaten, een beetje kaas en het gehakt op de wraps. Vouw de boven- en onderkant naar binnen en rol de wrap. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. De rest van de tomaten eroverheen en als laatste het restant van de kaas.

IMG_8928

Schuif de enchiladas zo’n 8-10 minuten de oven in, in ieder geval tot de kaas is gesmolten.

IMG_8929IMG_8927IMG_8930