Een echte Italiaan gewoon op de Willemsparkweg in Amsterdam Zuid. De beste man zit er al jaren en ik fiets er regelmatig langs. Meer dan naar binnen gluren is er tot nu toe niet van gekomen. Zelf houd ik wel van dit soort verborgen pareltjes en schuif met veel plezier aan bij één van de tafeltjes. Op een zaterdagavond is het bomvol bij Di Bruno. De eigenaar zelf, Bruno, loopt rond en maakt met iedereen een praatje. We beginnen met het bestuderen van het menu en een stukje bruchetta met tomaat. Yum! Even later komt Bruno bij ons langs en legt zijn concept, het menu en de gerechten van de dag. We besluiten een beetje van beide te proeven.

IMG_9015

De man trapt af met een carpaccio di manzo en ik krijg buiten de kaart om rolletjes met bresola en ricotta. Een goed glas rode wijn erbij en alleen nog maar genieten. Di Bruno maakt gebruik van verse en eerlijke producten en dat proef je.

IMG_9017

De tweede gang is in één woord spectaculair. Ik kies de pappardelle con funghi porcini e tartufo, oftewel pappardelle met eekhoorntjesbrood en truffel, ook buiten de kaart om. Bruno vraagt of ik even mee wil lopen naar de gigantische Parmezaanse kaas achterin het restaurant. Nadat de pappardelle is geflambeerd draait Bruno de pasta rond in de Parmezaanse kaas. My oh my het hele restaurant draait zich om en ik geef ze groot gelijk. Daarnaast krijgen we, eveneens buiten de kaart om, de filetto con aceto balsamico & fragiel is een goed stuk vlees met aardbeien en balsamico aceto. Toen we het hoorden moesten we even nadenken over de smaken, maar het is wederom heerlijk.

IMG_9035IMG_9034IMG_9036IMG_8517-0

We sluiten de avond af met een scroppino die de baas zelf aan de tafel komt maken. Di Bruno heeft veel te lang verstopt gezeten voor het grote publiek en het Italiaanse restaurant is er klaar voor. Een goed menu, maar ik raad je aan om vooral te vragen naar de gerechten buiten de kaart om.

IMG_9037IMG_9038

Di Bruno – Willemsparkweg 155  – website