Eenpansgerechten zijn perfect voor een makkelijke maandag. Zelf heb ik een drukke week en aansluitend een druk weekend achter de rug. Alleen maar leuke dingen dus  niks te klagen alleen dan heb ik vaak zin om maandag lekker rustig aan te doen. Administratie bijwerken, schema voor The Lion Kitchen preppen en alvast wat recepten testen. Aan het einde van de dag niet moeilijk doen en even wat in elkaar flansen in de pan. Bij de slager scoorde ik lekkere kalfworstjes en de rest vulde ik aan met kliekjes uit de ijskast. Ik vind het altijd fijn om met een basis te beginnen, bij mij is dit vaak vlees, en dan ga ik koekeloeren wat we daarmee gaan maken. In de pan verdwenen spruitjes, gemengde paddenstoelen, bimi en pompoen. Beetje kruiden erbij en klaar is K(S)ees. Fijne maandag!

Overigens kan je zelf schuiven met de groenten. Heb je bijvoorbeeld nog tomaten of paprika dan is dat net zo lekker en vervang je die met één van de groenten.

Eenpansgerecht met worst & groenten
– 4 kalfsworstjes
– 200 gr bimi (een stronk broccoli kan ook)
– 200 gr gemengde paddenstoelen
– (biologische) pompoen
– 500 gr spruiten
– takje tijm
– peper & zout
– olijfolie

Snijd met een vlijmscherp mes de worst in stukjes van zo’n 1,5 cm breed. Was de pompoen, snijd door de helft, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes. Boen de paddenstoelen voorzichtig schoon en snijd of scheur in hapklare stukjes. Verwijder het kontje van de spruiten en eventueel de buitenste laag blaadjes. Als laatste snijd je de onderkant van de bimi eraf.

Verhit een grote pan met olijfolie op het vuur (mocht je haast hebben dan raad ik je aan om de pompoen vooraf even 10 min te koken). Roerbak als eerste de pompoen en de spruiten. Voeg na ongeveer 5 min de worst en de bimi toe. Bak het geheel totdat alles een mooi goudbruin kleurtje heeft en de pompoen en de spruiten beetgaar zijn. Voeg als laatste de paddenstoelen toe en bak het geheel nog 3-5 min. Breng op smaak met peper en zout en voeg de blaadjes van de tijm toe. Verdeel de worst en groenten over 4 borden.

IMG_9777