Begin september ontving ik aantal summiere smsjes van één of andere Jackson Dubois. De berichten werden keer op keer vanuit een andere locatie in de wereld verstuurd en even dacht ik beland te zijn in een of andere oplichtingspraktijk. Gelukkig kwam begin oktober het verlossende woord en bleek Jackson Dubois een wereldreiziger pur sang en neergestreken te zijn op Het Spui middenin het centrum van Amsterdam. Overdag huist er het alom bekende Caffe Esprit dat vanaf zessen wordt omgetoverd in Jackson Dubois. De wereld van Jackson Dubois bestaat uit verschillende champagnes en ambachtelijke bieren van over de hele wereld die je combineert met streetfood uit alle windstreken. Het reizen van Jackson Dubois heeft geresulteerd in een menu waarbij je in één avond een wereldreis maakt. Je vliegt qua smaak van Suriname naar Libanon en van Italië weer terug naar Amsterdam.

Op een woensdag, breekt zo lekker de week, strijk ik samen met vriendinnetje Woody (jep dat is een bijnaam) neer bij de heer Jackson Dubois. Iedere woensdag heeft de bar een ander thema en combineren ze de gerechten met in dit geval een bierproeverij. Deze moet ik in het geval van mijn zwangerschap helaas aan mij voorbij laten gaan en trappen we af met een super lekkere mojito mocktail.

IMG_9834IMG_8755

Jackson Dubois is gelijk een restaurant naar mijn hart aangezien elk gerecht er is om te delen. De eerste ronde delen we de Caesar een klassieker met krokante kip, de lobster roll met avocado, tomatensalsa, koriander & krokante quinoa en als laatste de tortilaa met rundvlees, avocado, tomatensalsa, koriander & jalapeño pepers. De bun, oftewel lobste roll, springt er gelijk uit, maar ook de Caesar salade die in kleine Romeinse slablaadjes wordt geserveerd is weer eens wat anders dan anders.

IMG_8783-0
IMG_9835IMG_9836

Ronde twee gaan we voor de rijsttafel bestaande uit nasi, sayur lodeh, rendang, sambalboontjes, kroepoek, kipsaté, seroenden & daging, springrolls van rijstpapier, gamba, zoetzure kool, wortel, komkommer, munt & soja-gembersaus en de wagyu beef met zwarte sesambol, komkommer atjar, rettich & wasabi. Wow, wederom is het echt genieten geblazen. De wagyu beef smelt op je tong, de zoetzure kool is heel bijzonder in de springroll en ja eigenlijk het hele rijsttafeltje lekker.

IMG_9837

In feite hebben we meer, maar dan ook echt meer dan genoeg gegeten alleen schijnen we niet weg te kunnen gaan zonder The American Threesome. Een felroze trio bestaande uit een donut, huisgemaakte Magnum Champagne en een mini suikerspin. Gelukkig hebben we ons toch laten overhalen voor een toetje te gaan, want het was super.

IMG_9838

Eerlijk is eerlijk ik was in het begin een beetje sceptisch hoe een restaurant zoveel verschillende smaken en keukens in een concept kan verwerken en hoe ze het voor elkaar krijgen begrijp ik nog steeds niet, maar het is Jackson Dubois hoe dan ook dik gelukt. Een restaurant geschikt voor een romantisch diner, cocktails met vriendinnen of gewoon lekker bijkletsen. Die Jackson Dubois is eigenlijk gewoon van alle markten thuis.

Jackson Dubois – Spui 10 – website