Eenvoud siert de mens. Dit geldt in mijn ogen zeker voor bepaalde recepten. Één goed product kan een gerecht maken en laat het eens bij een aantal ingrediënten in tegenstelling tot de volledige voorraadkast. Hierdoor ontstaan de beste combinaties en creaties. Zo bestaat er voor mij bijvoorbeeld geen geitenkaas zonder honing en/of tijm. Niet altijd allebei noodzakelijk, maar één van de twee behoort aanwezig te zijn en meer hoeft eigenlijk niet. De honing geeft de geitenkaas de zoete smaak die het nodig heeft en zorgt daarnaast voor dat mooie goudbruine korstje in de oven. De tijm geeft het de hartige smaak waar ik zo dol op ben. Om het feest af te maken mogen er op zijn tijd tevens een paar plakjes pancetta op. Slechts 5 ingrediënten en je hebt een feest op je bord.

Het recept is uitstekend geschikt voor het weekend als ontbijt, brunch of lunch. Liever in de avond? Vouw de geitenkaas in de pancetta, maak er kleine pakketjes van en bak ze even om en om in een pan. Of nog lekkerder snijd de toasts in stukjes en je hebt luxe crostini’s. Kortom, genoeg optie’s lijkt mij. Fijn weekend en een heerlijke Sinterklaas voor degene die het vandaag vieren.

Geitenkaas & Pancetta (4 personen)
– 8 boterhammen of 4 broodjes
– 125 gr zachte geitenkaas
– plukje tijm
– honing
– 8 plakjes pancetta

Verwarm de oven voor op 200 gr. Verdeel de geitenkaas over de boterhammen of op iedere helft van de broodjes. Schenk er een beetje honing overheen. Rits de tijm van de takjes en verdeel eveneens over de broodjes. Als laatste mogen de plakjes pancetta erop en schuif alles in de oven. Als de pancetta knapperig is en de geitenkaas een mooi goudbruin randje heeft zijn de broodjes klaar.

67c626bd-187b-456e-b40b-a3981899c3d9