Vandaag is het tijd voor het tweede deel van de travelblog over Suriname. De eerste week staat vooral in het teken van wennen aan het warme weer, ontstressen en de eerste indrukken van Paramaribo op ons in te laten werken. We genieten volop van al het eten en kunnen geen genoeg krijgen van de kousenband, kip en rijst.

We trappen week twee af met een tour down memory lane voor papa, waarbij we de kazerne en zijn kamer waar hij tijdens zijn jaar in Suriname woonde bezoeken. Grappig om te zien dat er eigenlijk helemaal niet zoveel in al die jaren is veranderd. We eindigen de middag met een (alcoholvrije) cocktail en de ondergaande zon bij hotel Torarica.

IMG_0275
IMG_0284

De tijd vliegt voorbij en iedereen voelt zich erg thuis in Paramaribo. We krijgen meerdere malen te horen dat 12 dagen Suriname te kort is en we beginnen te begrijpen dat ze gelijk hebben. Helaas voor nu niks meer aan te doen, maar goed om te weten voor een volgende keer.

We blijven daarnaast groot fan van de Surinaamse keuken en zijn wederom veel te vinden op Blauwgrond, voor Javaans eten. Verder ontdekken we de Hindoestaanse keuken die vooral bekend staat om roti. De lekkerste eten we bij Roti Chris, die twee locaties heeft in Paramaribo en we zijn het meest fan van de eerste locatie in de Maystraat. Een must is om te ontbijten bij Krioro, daar eet je de bekende Surinaamse puntjes met bakkeljauw (batjaw), pom en hete kip. Neem daarnaast ook het broodje met gehakt, kaas & ei, mmmm!

ca5ab9c4-4dd5-4991-a814-f033997b2bc3d54083d3-78c0-437e-b2a3-b82c7155113c

Dan vertrekken we op mama haar verjaardag naar het binnenland. Je kan ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan, maar wij rijden met een busje een dikke 2 uur het land in, voordat we de korjaal nemen die ons naar het eiland Anaula brengt. De stand van het water heeft haar dieptepunt bereikt en we kunnen niet het hele stuk varen. Af en toe moeten we  de boot uit om een stukje te lopen, maar ook dat heeft weer zijn charme. Aangekomen bij het Anaula Resort krijgen we allemaal ons eigen hutje. Anaula is overigens een relatief luxe resort, met een zwembad en huisjes met klamboes.

IMG_0277e753d63c-ce69-41e3-9eb5-61bb788bdeefIMG_0276IMG_0278

We verblijven in totaal 4 dagen in het binnenland en bezoeken het dorp, hebben een nachtelijk avontuur waarbij we op zoek gaan naar kaaimannen, wonen een lokale dans bij (niks voor mij) en krijgen een tour door de jungle (met als hoogtepunt de vogelspin haha). Iedere ochtend worden we wakker met de geluiden van de vogels en de aapjes en het is een feest om te starten met een kop thee op het terras. Bijzonder om op deze manier een hele andere kant van Suriname te zien.

8b706ad9-da2b-4705-a8a0-93833db0a13b132ab7da-282d-4c56-943a-9b8a894d920bIMG_0283IMG_0281

Dan is het alweer tijd voor de laatste dag Paramaribo. De vakantie is echt voorbij gevlogen en ik moet eerlijk toegeven dat ik verliefd ben geworden op het land. De mensen, het eten en eigenlijk is gewoon alles er fijn. Onbegrijpelijk dat het niet vaker wordt bezocht! Wat mij betreft mag Suriname echt door veel meer mensen als vakantieland worden gezien. Hopelijk tot snel…