De openhaard brandt, de kerstboom staat en we liggen languit op de bank te genieten van de kerstsfeer. Hopelijk bevind ik mij binnen 48 uur in deze situatie. Ik ben namelijk klaar voor een flinke dosis Mariah Carey, Wham! en andere (foute) kerstnummers. Het eerste kerstdiner met werk heb ik achter de rug en vele zullen de komende weken volgen. Gelukkig hoef ik me dit jaar enigszins niet bezig te houden met de lijn, want dik(ker) word ik toch wel. Best een prima gevoel om op deze manier eens keer kerst en oud & nieuw mee te maken. Alhoewel ik me toch altijd even mentaal moet voorbereiden op het dagen durende vreetfestijn.

Ik ben druk bezig met het verzamelen van kerstmenu’s met oude recepten. Daarnaast natuurlijk met het verzinnen van nieuwe recepten voor kerst en oud & nieuw. Dit jaar houd ik zeker rekening met de vrouwen die net zoals ik in verwachting zijn. Daar hoef je namelijk echt niet minder om te genieten. Met de plaattaart bianca van vandaag kruip ik op de bank en duik ik in de wereld van kerstpiratie. Enjoy your cheat!

PS. de bladerdeeg is vrij machtig, het recept is voor 2 grote eters of 4 met een flinke bak sla.

Plaattaart Bianca (2 personen)
– rol verse bladerdeeg
– kipfilet
– 125 gr crème fraîche
– 100 gr paddenstoelen melange
– 75 gr geraspte (oude) kaas
– rode ui
– peper & zout
– olijfolie

Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi met peper & zout en bak in een pan. Pel de ui en snijd in ringen. Borstel de paddenstoelen voorzichtig schoon met een vel keukenpapier of een paddenstoelenborsteltje en snijd of scheur in stukken.

Verwarm de oven voor op 200 gr. Bedek de bakplaat met een vel bakpapier, rol de bladerdeeg hierop uit en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bestrijk met de crème fraîche en beleg met de rode ui, kip, paddenstoelen en als laatste de geraspte kaas.

Schuif de plaattaart ongeveer 15 min de oven in, in ieder geval totdat de bodem knapperig is en de kaas is gesmolten.

IMG_0336