Thole en ik zijn bijna 10 jaar bij elkaar wanneer de kinderwens een serieuze intreden maakt in ons leven. Genoeg neefjes en oppaskinderen achter de rug en het is tijd om zelf aan de slag te gaan. Bij het ene stel hoeven ze elkaar maar aan te kijken en er wordt een baby geboren en bij het andere stel gaat het wat langzamer. Bij ons is in ieder geval de wens er en voor de rest zien we wel hoe het gaat.

Half juli vliegen we richting Turkije voor een vakantie samen. Een uitstapje waarin veel zonnen, eten en de broodnodige cocktails zijn gepland. Het is precies de tijd van de maand, maar er gebeurt bar weinig. Dag 1 over tijd gaat voorbij (het zal wel door het vliegen komen, had ik vroeger ook zo’n last van), dag 2 gaat eveneens stilletjes voorbij (het is de hitte) en dan volgt dag 3 en kijken we elkaar toch even aan. Zou het zover zijn? Op naar een Turkse apotheek waar we 2 testen inslaan. De beste man verzekert ons namelijk dat de test op het einde van de dag een minder duidelijkere uitslag geeft. Hij heeft gelijk, want er verschijnt een heel, heel licht bijna onzichtbaar streepje. Of het slim is of niet, wij beschouwen dit als onze laatste kans en genieten volop. Echter na een goede steak en een cocktail of twee gaat het toch knagen. Wat als er inderdaad een baby in zit? Het verlossende woord valt de volgende ochtend, ik ben in verwachting! Op naar de mocktails….

1ac93e83-daa3-49a9-adae-555dd4dbfdb5IMG_6866.JPGIMG_6793.JPGb2679afa-71bb-404a-b98a-02a28c9cdde5

Er vliegen momenten van euforie, blijdschap en de nodige schrik voorbij. Het is gelukt! Dit is waar we ruim driekwart jaar naartoe hebben “gewerkt” en toch is het even wennen. De roze wolk waar iedereen het over heeft komt er, maar niet vanaf de eerste minuut. Dit is gewoon hartstikke spannend. Uiteindelijk groeien we in het idee dat we ouders worden en genieten we van elk moment dat we dit geheim nog even samen mogen delen. Terug in Nederland volgt natuurlijk het bekende rondje familie en wordt de innercircle betrokken in project Keesie. Inmiddels zijn we ruim 24 weken verder, heet de baby voor nu Keesie en is hij ruim 30 cm.

IMG_9424

Vandaag gaat er een kleine droom voor mij in vervulling, namelijk de lancering van The Little Lion Kitchen. Ik ben dol op kinderen en kan niet wachten om mijn verhaal rondom kids en eten met jullie te delen. In The Little Lion Kitchen ga ik jullie meenemen in de wereld van eten en zwangerschap, de eerste hapjes en krijgen jullie advies van mijn moeder (naast moeder en bijna omi de beste (preverbaal)logopedist van Nederland). Kortom, jullie volgen mij op de voet in dit nieuwe avontuur. Ik heb er zin in!