Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen. Naast dat DE stad om te winkelen vanuit Oegstgeest (mijn hometown) en de plek waar mijn omi woonde. Ik kwam er als kind vaak en vind het nog steeds een prachtige plek. Daarnaast woont vriendinnetje Aar er, is het te lang geleden dat ik Den Haag heb bezocht, dus hop met de gele taxi richting ´s-Gravenhage.

We beginnen in New Babylon, waar Aar woont, en ik verbaas me hoe mooi het is geworden. Vroeger haalde ik hier met mijn omi altijd Indisch eten, nu is het een hippe plek met leuke winkels zoals Northbound. Daarna slenteren we via de Herengracht, waar ik Grab ’n Bite en Lekker Brood spot, naar de Korte Poten waar Tosti van Josti zit. Op mijn vraag wat ik in Den Haag niet mag missen wordt Tosti van Josti behoorlijk vaak genoemd, dus daar moeten we een tosti testen. Overigens totaal geen straf voor twee dames die in verwachting zijn. Je wordt ontzettend vriendelijk geholpen door mensen met een arbeidsbeperking en zoals ze zelf zeggen “een zaak, net even anders dan alle anderen in de binnenstad van Den Haag”. Ze hebben groot gelijk!

IMG_0472IMG_0473IMG_0471IMG_9863

We laten het centrum links liggen en lopen via Het Plein en het Lange Voorhout richting de Denneweg. In de redelijk sjieke winkelstraat spot je de meest leuke zaakjes en antieke winkels, zoals wijnbar Pierre, Oker en als laatste Walter Benedict, waar we neer ploffen voor de lunch. We zijn zeer tevreden over de broodjes en het is een leuke plek voor lunch, koffie of diner.

IMG_0478IMG_0476IMG_0477IMG_0475

Met de buikjes vol wandelen we door richting de Frederikstraat. Vergeet niet onderweg bij Art & Lemonade te stoppen, een heerlijke plek voor cadeaus en een kopje koffie terwijl de kinderen rustig spelen. In het Barista Café is het bommetje vol en ook bij Dikke Mik staat er een lange rij buiten. Die bewaren we voor de volgende keer. Voordat we omdraaien richting de binnenstad kijken we even binnen bij Zwanger & Co, een winkel voor baby’s en moeders in verwachting.

IMG_0474

Ik sluit mijn dag Den Haag af met een koffieafspraak met Ad Factor om de plannen voor 2016 door te nemen. We drinken een kop koffie bij Lola Bikes & Coffee en dit zaakje verdient meteen de laatste plek in de hotspot lijst.

IMG_0479

De dag vliegt voorbij en daarom des te meer reden om snel terug te komen! Dan ga ik mij verdiepen in het andere gedeelte van Den Haag rondom de Prinsenstraat en de Oude Molstraat.