Nog een groentje op Pinterest en ik kwam een foto tegen van een muffintray met eitjes en spek uit de oven. Dit moet ik een keer thuis maken was de eerste gedachte. De foto belandde in de reeks andere inspiratie food foto’s en verdween op de achtergrond. Tot ik na ging denken over lekkere ontbijtjes zo rond kerst en oud & nieuw. Sommige kiezen er misschien voor om voor een licht ontbijt te gaan, terwijl andere ’s ochtends al het eetfestijn openen. Ik ga de middenweg opzoeken en wissel het af (hoop ik). Op eerste kerstdag laat ik mij in ieder geval helemaal gaan en hebben Thole en ik een grande brunch met cadeautjes. Vorige week was een goed moment om de breakfastcups zoals ik ze maar noem te testen. Man oh man dat was een geslaagd experiment. Daarnaast heeft bijna iedereen alle ingredi├źnten altijd wel in huis, namelijk oud brood, eieren en spek. Tevens een top ontbijt voor grote groepen je hoeft slechts jouw muffintray te vullen en in de oven te schuiven.

Wil je nog meer uitpakken rasp er dan nog wat kaas overheen en op het einde een beetje verse bieslook. Liever geen spek, vervang dan bijvoorbeeld door ham of laat het helemaal weg. Fijne kerstdagen allemaal ik ga genieten!

Breakfastcups (4 personen)
– 4-6 (oude) boterhammen
– 4 eieren
– 4 plakjes spek
– roomboter of olijfolie
– peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 gr.

Vet de muffintray- of bakjes in met een beetje roomboter of olijfolie. Snijd de korsten van het brood en vouw ze in de bakjes. Leg in elk bakje een plakje spek en breek er een ei in. Breng op smaak met peper & zout.

Schuif de bakjes in de oven voor zo’n 15 min, in ieder geval totdat het ei gestold is. Haal uit de oven en genieten maar!

img_0660img_0659img_0657