De laatste 4 dagen van het jaar 2015 zijn ingegaan. Hebben jullie wilde plannen voor oud & nieuw? Wij doen het dit jaar rustig aan en zijn voor het eerst sinds jaren gewoon thuis. Veel lekkere happen, tv op de achtergrond en spelletjes doen. Je kan mij geen gelukkiger persoon maken. Om 0:00 uur het dakterras op en hopelijk is het weer helder en kunnen we veel vuurwerk zien.

Zelf word ik altijd ontzettend kriebelig van de vraag wat zijn jouw beste en slechtste momenten van 2015 of waar verheug je je op in 2016. Ik duik zo snel mogelijk onder tafel als deze vraag wordt gesteld. Er is in ieder geval één hoogtepunt die ik jullie alvast kan geven dat is de geboorte van onze eerste zoon. En daar houd ik het ook bij!

Voor mij draait oudejaarsavond om kleine hapjes en dan zoveel mogelijk. Vorige week maakte ik een breekbrood caprese van ciabatta en blini’s met zalm en mierikswortel crème fraîche. Perfecte happen voor tijdens oud & nieuw.

Morgen komt er een top 5 met andere borrelhappen online die al eerder te vinden waren op The Lion Kitchen.

Breekbrood caprese
– ciabatta breekbrood
– bol mozzarella
– 4 tomaten
– basilicum
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 gr. Snijd de ciabatta diagonaal door, zodat er ruitjes ontstaan. Let daarbij op dat je het brood niet helemaal doorsnijdt. Snijd of scheur de mozzarella in stukken. Snijd de tomaten door de helft en daarna in dunne plakken. Stop de mozzarella en de tomaten in de opengesneden stukjes.

Snijd de basilicum in dunne reepjes. Schenk er een beetje olijfolie overheen en breng op smaak met peper & zout. Als laatste mag de basilicum eroverheen en schuif het brood voor ongeveer 10-15 min de oven in.

img_0717img_0714

Blini met zalm & mierikswortel
– 100 gr gerookte zalm
– 16 blini’s
– 125 ml crème fraîche
– 1 tl geraspte mierikswortel
– 1/2 citroen
– peper & zout
– bieslook

Verwarm de oven voor op 180 gr. Meng de crème fraîche met de mierikswortel en breng op smaak met peper & zout. Als je van pittig houdt dan doe je er wat geraspte mierikswortel bij. Snijd de bieslook fijn.

Warm de blini’s 5 min op in de oven. Schep op elke blini een beetje crème fraîche, beleg met zalm, beetje sap van de citroen en overheen en de bieslook.

img_0716