De breakfastcups van vorige week vielen schijnbaar goed in de smaak. Mijn telefoon werd overladen met foto’s die jullie doorstuurden. Tijd voor nog een The Lion Cheats ontbijtrecept. Tijdens het kerstontbijt á deux probeerde ik bladerdeegrolletjes met spek en kaas uit. Ik had ze eigenlijk beter breakfastrolls kunnen noemen.

img_0672-1

Croissantdeeg blijft zo’n heerlijk product voor het ontbijt. Natuurlijk voor gewone croissantjes, pigs in a blanket, cinnamon rolls, maar ook voor deze bladerdeegrolletjes. Het laatste recept van het jaar is speciaal voor het katerontbijt voor jullie voor morgenochtend. Ik zonder kater, maar met baby als vreetexcuus word hier wel gelukkig van. Een The Lion Cheats om het jaar af te sluiten!

Voor nu alvast een gelukkig nieuwjaar. Ik heb bijzonder veel zin in 2016. Naast baby Keesie staan er veel grote plannen op het menu voor The Lion Kitchen. Er gaat een hoop gebeuren en er worden (hopelijk) een aantal grote sprongen gemaakt. Laat het maar snel 2016 worden!

Bladerdeegrolletjes met spek & kaas
– rol verse croissantdeeg
– 6 plakjes ontbijtspek
– 50 gr geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Rol het croissantdeeg uit en snijd in 3 langwerpige delen (meestal zijn dit 2 croissants). Rol het deeg een beetje uit en zorg dat de gaatjes dicht zijn. Leg op elk stuk 2 plakjes spek en verdeel de geraspte kaas. Rol het deeg strak op en snijd in 4 delen. In totaal heb je dan 12 bladerdeegrolletjes.

Leg de bladerdeegrolletjes plat op een bakplaat met bakpapier en schuif voor zo’n 15 minuten de oven in.

img_0783img_0784