Amsterdam is een mega aanwinst rijker met de komst van Gin Neo op de Westerstraat. De jonge Jin begon ooit als sommelier en heeft zichzelf omgetoverd tot chef, en wat voor één. Jin laat zien dat je op niveau kan eten in Amsterdam en zijn creaties zijn stuk voor stuk waanzinnig. De gerechten zijn gebaseerd op zijn jeugd, emoties en het seizoen. Om zich heen verzamelde hij een top team in de keuken en daarnaast een sommelier. Het interieur is simpel en het contrast met de gerechtjes om die reden des te groter. Bij binnenkomst zijn dankzij alle verhalen mijn verwachtingen hoog en gelukkig weet Jin deze stuk voor stuk waar te maken.

img_0891img_0893img_0903img_0892

Bij ieder gerecht krijgen we een passende wijn. Denk niet dat je zomaar een glas ingeschonken krijgt, nee met zorg is de wijn uitgekozen en het liefst nog van een onbekend wijnhuis. Ik nipte van ieder glas een slokje en baalde vanwege het feit dat ik geen volle glazen kon nemen. Gin Neo krijgt het voor elkaar dat alle gerechten heerlijk zijn. Bij ons aan tafel was het “mmmm”, “owh” en “wow” gehalte dan ook hoog.

Het menu van de maand is als volgt:
– Noordzee krab met bergamot, ossenstaart & salmiak
– Boerenkool met worst, lap cheung, mosterd & hazelnoot
– Heilbot met gember, zeewier & knolselderijvissaus
– Hert “East meets West” met dennennaald, kastanje & dovenetel
– Cottage cheese met merg, gojibes, alg & jasmijn thee
– Mandarijn met biet, oester & tsing tao bier

img_0894img_0219img_0895img_0896img_0897img_0898img_0901img_0259img_0902img_0904

Kortom, een avond vol met belevenissen die eigenlijk een ieder moet meemaken. Geloof me we gaan nog veel meer van chef Jin en zijn team horen!

PS. Iedere zondag serveert Gin Neo een brunch van alle leftovers met een gastronomische twist. Een cocktail erbij en een betere afsluiting van het weekend kan je je niet wensen.

Gin Neo Bistro & Wines – Westerstraat 264 – website