Ze zien er niet alleen prachtig uit op het bord, maar ze zijn ook nog eens gewoon heel lekker. Wat wil je anders met knapperig en geroosterde schijfjes aardappelen uit de oven? Krokant van buiten en zacht van binnen, yum! Voor hem een normale aardappel en voor haar een zoete aardappel. Wat mij betreft is de gezondere variant het lekkerst, aangezien de zoete aardappel een beetje karameliseert in de oven. De hele bol knoflook en het grove zeezout erbij zorgt voor een simpele twist. Wil je het extra lekker maken? Druk dan de geroosterde knoflookteentjes uit zijn jasje, meng met wat gesmolten boter en giet op het laatste moment over de Hasselback aardappelen heen.

Daarnaast ziet het eruit alsof je als een ware chef in de keuken hebt gestaan. Iedereen zal zich afvragen hoe je dat voor elkaar hebt gekregen. Het antwoord is simpel. Leg de aardappel tussen twee snijplanken of stokjes en maak met een vlijmscherp mes smalle inkepingen in de aardappel. De snijplanken of stokjes zorgen ervoor dat je de aardappel niet tot de bodem doorsnijdt. Wist je trouwens dat de Hasselback haar oorsprong vindt in het Zweedse Hasselbacken en al sinds jaren een hip gerecht is? Geen wonder dat heel Pinterest er vol mee staat. Zelfs zo trendsettend dat moeders de Hasselback tijdens kerst voorschotelde. Overigens kwam ik er via mama achter dat ik het recept voor de Hasselback nog niet met jullie had gedeeld, terwijl de foto van vorig jaar april is. Kortom, pimp je maandag met dit blitse gerecht en steel de show.

Hasselback aardappelen (4 personen)
– 2 aardappels (vastkokend)
– 2 zoete aardappels
– bol knoflook
– grof zeezout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 gr. Snijd de aardappels in dunne schijfjes terwijl ze tussen 2 planken of stokjes liggen. Snijd de bol knoflook in zijn geheel door de helft. Leg de aardappels met de bol knoflook in een ovenschaal en bestrooi met het grove zeezout. Schenk er wat olijfolie overheen en schuif de aardappelen voor ongeveer 45-60 min in de oven. Zoals gezegd de buitenkant moet lekker krokant zijn en de binnenkant nog zacht.

img_0620