Al jaren geven we als verjaardagscadeau een weekendje weg aan elkaar. Dat het er al die tijd maar niet van is gekomen blijft een raadsel en net nu het dreigde te lukken raakte ik in verwachting. Op zich natuurlijk niet het einde van de wereld, maar het idee van cocktails op het strand en daarna tot in de late uurtjes de kroeg in kwam wel enigszins te vervallen. Het idee om het dichter bij huis te zoeken en toch het gevoel te hebben echt weg te zijn werd plan B. Al snel popte Maastricht naar boven en de eerste stap was gezet.

Toen ik ook nog eens in contact kwam met het Kaboom Hotel wisten we dat het zo heeft moeten zijn. Enig speurwerk op het internet leverden ons twee goedkope treinkaartjes op en daar gaan we. Vrijdag mag ik iets eerder weg van werk, Char haalt ondertussen lekkere happen en (alcoholvrije) biertjes op Amsterdam Centraal en we nestelen ons in de tweede klasse van de gele taxi. Niet nadenken, rustig 2,5 uur blijven zitten en de trein rijdt Maastricht Centraal binnen. We zetten amper een stap in Maastricht en zien aan de overkant ons hotel al liggen. Kaboom Hotel is een nieuw hotelconcept, waarbij de hotelkamer je alleen geeft wat je echt nodig hebt. Een goed bed, lekkere douche en genoeg ruimte om je nieuw aangeschafte kleren te stallen. Ontbijten doe je buiten de deur en in de lobby kan je nodige drankjes en hapjes scoren mocht dat nodig zijn. Geen poespas, maar gewoon een perfect (budget) hotel met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Wij zijn fan!

IMG_98968bd0ccf1-6177-4a46-a1c3-1dbee62980a4

In Maastricht loop je alles en dwaal je rond in de verschillende wijken rond het centrum. Je waant je eigenlijk een beetje in het buitenland, althans dat gevoel krijg ik ervan. Shoppen, bourgondisch eten & drinken en de oude stad maken het een perfecte uitvalbasis voor een weekendje weg. Mijn favoriete hotspots in Maastricht vind je hieronder!

Koffie & Ontbijt & Lunch

Coffeelovers – Ruiterij 2 (één van de vele locaties) – website

img_1207img_9991

Bread & Delicious – Stationsweg 23 – website

IMG_9940

Le Salonard – Rechtstraat 34 – website

img_1206

Mickey Brown’s – Hoenderstraat 32-34 – website

img_1205

Le Marais Deux & Koffie – Maastrichter Heidenstraat 8 – website

img_1208

Il Bacaro – Vrijthof 16 E – website

IMG_9987

Diner

Café Sjiek – Sint Pieterstraat 13 – website

img_1214img_1215

Witloof from Belgium – Sint Bernardusstraat/Helstraat 12 – website

img_1211img_1209IMG_9974img_1212img_1210img_1213

Slapen

Hotel Kaboom – Stationsplein 1 C – website

img_1216img_1217img_1218img_1219

P.S. boek jouw kamer in het Kaboom Hotel via www.kaboomhotel.nl en ontvang met de code WIN5 5% korting.