Dim sum valt onder de categorie cravings sinds de positieve zwangerschapstest van afgelopen juli. Ik droom er nog net niet over, maar het scheelt niet veel. Normaal gesproken fiets ik voor mijn behoefte aan dim sum richting de Damstraat om in de rij te staan bij Oriental City. Het is mij overigens tot op heden niet gelukt de beste dim sum te scoren bij een Aziatische supermarkt of toko. Dus mochten jullie tips hebben dan hoor ik het graag.

Terug naar mijn dim sum avontuur bij Dim Sum Now. Word je meestal gestuurd naar Chinees ogende restaurants, staat Dim Sum Now beter bekend als de hippere variant. Na een zomer met een foodtruck elk festival te hebben gezien, besloten de eigenaren dat het tijd werd voor een vaste locatie. Middenin de Pijp op de Ferdinand Bolstraat streken ze neer. Bij drukte beslaan de ruiten door al het stomen, hetgeen naar mijn mening zo haar charme heeft. Van binnen is het simpel en strak ingericht met een mooie kleur groen. De enorme stoommanden prijken op de toonbank en maken de sfeer af. We nemen plaats bij het raam en laten ons compleet verrassen.

img_1547img_1550img_1556img_1548

De eerste ronde bestaat uit de dumplings en de gyoza’s. We proeven de vijf verschillende dumplings en alle vijf de gyoza’s. Bij de dumplings zijn de Shao Mai Chicken en de Shao Mai Veal favoriet. Onder de gyoza scoort vooral de Duck extreem hoog, de chicken en wederom de veal. Daarbij krijgen we edamame boontjes, altijd goed, en een zeewiersalade.

img_0585-1

Op naar twee van de “buns” die Dim Sum Now op het menu heeft staan. De Shanghai bun met varkensvlees, ui, paddenstoelen en gember en de BBQ bun met geroosterd varkensvlees. Laatstgenoemde vinden wij beiden het allerlekkerste, al had er van mij nog wel meer vlees in gemogen. Yum!

img_1551

De grote favoriet op de kaart is de Lotus Leaf Wrap. Het blad laat je links liggen en het draait volledig om de binnenkant die bestaat uit sticky rice, kip, garnalen en paddenstoelen. Geheel glutenvrij en de combinatie is lekker.

img_1553img_1554img_1552

We hebben letterlijk nog één ding op de kaart niet gegeten en dat is de Sweet Custard bun, het toetje bij Dim Sum Now. Een bun gevuld met ei en custard.

img_1555

Als echte dumplings rollen we het pand uit. We hebben genoten van deze mega lunch. Wat mij betreft is Dim Sum Now bij uitstek geschikt voor een uitgebreide lunch of brunch in het weekend. Doordeweeks kan je de dim sum ook prima mee naar huis nemen of laten thuisbezorgen via de bestelservices Foodora of Deliveroo.

Dank je wel Dim Sum Now en tot het volgende craving moment.

Dim Sum Now – Ferdinand Bolstraat 36 – website