Er zijn dagen dat ik voor mezelf uitgebreid ga koken en er zijn momenten dat ik het liefst een pizza bestel. Toen de man van huis was had ik het best goed voor elkaar. Op woensdag naar Izakaya, donderdag Indisch van Toko Toet, vrijdag een saté bij De Gruter en zaterdag een soepje tijdens “Regenwormen” bij Fier. Zondag lag ik eindelijk languit op de bank toen ik mij bedacht dat er nog niks op het menu stond voor die avond. Mijn gevoel zei dat ik na al die etentjes buiten de deur voor mezelf aan de bak moest en de duivel riep: “Ach, je bent nu toch al lekker op weg trek deze lijn nog één avond door”. Denkend aan het groeiende mens in mij, sleurde ik mezelf van de bank op weg naar een (enigszins) gezonde maaltijd. Het werden volkoren pitabroodjes met kip, rucola en komkommer. Een prima maaltje voor de zondag en net zo goed voor de makkelijke maandag.

Pita met pittige kip (4 personen)
– 8 volkoren pitabroodjes
– 2 kipfilets
– halve komkommer
– zak rucola
– 2 el sambal
– peper & zout
– olijfolie
– optioneel een sausje van mayonaise & zoetzure saus

Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Marineer de kip, het liefst minimaal 15 min, met de sambal, beetje olijfolie en peper & zout. Bak daarna de kip goudbruin in een koekenpan.

Ondertussen verwijder je de schil en de zaadlijsten van de komkommer. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Als je wilt maak je een sausje van mayonaise met zoetzure saus, de verhouding staat 1 tot 1.

Rooster de pitabroodjes in de oven of broodrooster. Snijd de broodjes open, bestrijk met de saus en vul daarna met de kip, komkommer en rucola. Ook lekker met een klein bosuitje, tomaat of paprika als je die nog in huis hebt liggen.

img_1506-1