De gordijnen zijn dicht. Naast het feit dat het dakterras bezaaid is met de oude vloer stormt het zo hard dat ik niet durf te kijken. Het klusteam, schoonvaders en de man, hebben zo’n 2 jaar geleden een prachtige schutting gebouwd rondom het dakterras. Op de één of andere manier is het sinds dat moment achterlijk hard gaan waaien. Inmiddels woon ik precies 5 jaar in dit huis en tot de komst van de schutting was de storm niet zo heftig. Het resulteert in loshangende platen die we tegen de lente weer kunnen vastzetten. Het houdt ons bezig en we begrijpen nog steeds niet waarom koning storm plots zo in ons leven is gekomen. Het spookt in ieder geval gigantisch daar buiten en ik doe net alsof het er niet is.

Ik lig daarnaast wederom op de bank, jaja het wordt eentonig, en drink liters remedy tea om de griep te lijf te gaan. Tot nu toe werkt het vrij aardig en vanaf een liggende positie kan je prima een blog typen en je mail beantwoorden. Vandaag een super simpel recept, namelijk hummus. Heerlijk voor bij een bakje knapperige wortels, maar ook voor op een wrap en bij de couscous.

Hummus met gerookt paprikapoeder & koriander
– 400 gr uitgelekte kikkererwten
– 1/2 tl gerookt paprikapoeder
– 2 el tahin
– 1 kleine knoflookteen, in stukjes
– plukje koriander, de blaadjes
– 1/2 citroen
– peper & zout
– olijfolie

img_1777

In een keukenmachine meng je de kikkererwten, knoflookteen, tahin, koriander, sap van de citroen en gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper & zout. Even proeven en desgewenst nog wat sap van citroen toevoegen. Vlak voor het opdienen schenk je er een beetje olijfolie overheen en strooi je er nog een beetje koriander en gerookt paprikapoeder overheen.

img_1778