Babymoonen is tegenwoordig helemaal ‘je-van-het’. Het doel van een babymoon is om nog even samen weg te gaan voordat de kleine op de stoep staat. Nu had ik al een kleine babymoon gehad naar Suriname, maar aangezien daar de hele familie bij aanwezig was telde die (in mijn ogen) niet echt mee. Op naar een lang weekend echt met z’n tweetjes weg! Dankzij Easyjet mocht ik een stad kiezen uit één van de nieuwe bestemmingen die zij aanbieden. Aangezien het winter is leek mij Wenen de perfecte uitvalbasis. Een kleine rondvraag op social media leverde alleen akelig weinig tips op. Even was ik benieuwd waar we überhaupt naartoe gingen en bang dat het een hele oubollige stad zou zijn. Gelukkig vond ik al snel een paar Oostenrijkse bloggers en een leuke B&B via Google. Het avontuur kan beginnen.

img_1842

Met een vliegbrief van de verloskundige (vergeet deze als preggy niet) op zak vertrokken we richting Schiphol. Slechts 1 uur en 45 minuten later landen we op Flughafen Wien. Voor € 4,40 per persoon ben je binnen 20 minuten met de S-Bahn (een trein met wifi) in de binnenstad van Wenen. Vanaf daar pakken we voor een prikkie de taxi naar Saint Shermin Bed, Breakfast & Champagne, ons verblijf voor de komende paar dagen. Snel zetten we onze tassen neer om nog een hapje te eten in de stad.

img_1824img_0994-1img_1836

De volgende dagen wandelen we werkelijk waar alles. Het ligt misschien aan ons, maar wij werden niet veel wijzer van het openbaar vervoer in Wenen. Dit is overigens ook niet nodig aangezien, als je de stad in delen verdeelt, alles zich op loopafstand bevindt. Het valt ons direct op hoe mooi Wenen is met haar enorme gebouwen, monumentale paleizen en prachtige pleinen. We hebben stralend weer, de zon schijnt en er is geen zuchtje wind. Kortom, niks te klagen.

img_1826img_1833

Wanneer je naar Wenen gaat moet je absoluut niet aan de lijn zijn. De hoofdstad van Oostenrijk staat bekend om de Wiener Schnitzels, Sachertorte en vele koffiehuizen. Opvallend is dat er in Wenen een ontzettend ontbijtcultuur heerst. Overal waar je komt draait het om de belangrijkste maaltijd van de dag die je vrijwel de hele dag door kunt bestellen. De dagen vliegen voorbij en de conclusie luidt dat we fan zijn van deze prachtige stad. Wenen heeft veel meer te bieden dan je denkt met haar leuke, hippe wijkjes. Daarnaast een waar feest voor de foodies onder ons.

img_1830img_1153-1img_1832img_1087-1

Ga overdag en in de avond naar Naschmarkt, de oudste en bekendste markt van Wenen. Overdag zijn er mega veel eetkraampjes en scoor je een gluhwein tijdens het wandelen. Op zaterdag zit er ook nog een giga antiekmarkt aan vast geplakt. ’s Avonds kan je in een aantal tentjes ook nog eens eten, wij kozen voor Neni.

img_1829img_0979

Hieronder zet ik de rest van mijn eettips voor jullie onder elkaar.

Palmenhaus: de prachtige locatie

img_1005-1

Le Bol: ontbijt of lekkere koffie

img_1825

Cha No Ma: een matcha latte to go

img_1058

ULRICH: ontbijt, brunch of lunch

img_1834img_1086

Radlager: koffie

img_1841

Zweitbester: een burger aan de bar

img_1827

Demel: een groot stuk Sachertorte (beter dan Hotel Sacher)

img_1835img_1141-1

Halle: koffiepauze tijdens het wandelen door MuseumsQuartier

img_1831

Labstelle: een romantisch diner voor twee

img_1837img_1838

Bitzinger Würstelstand Albertina: na een rondje in het museum Albertine een broodje met bratwurst

img_1839img_1840