Goedemorgen, het lijkt erop dat het een lekkere dag gaat worden. Ik werd in ieder geval wakker door de zon die door de gordijnen scheen. Straks gaan wij op pad om inspiratie op te doen voor het geboortekaartje. Naast het verzinnen van de naam vind ik dit op de één of andere manier knap lastig. Over het uiterlijk zijn we het wel zo’n beetje eens (hoop ik), maar dan die inleidende tekst. Pfff… Nou goed dat is dan nog maar even voor latere zorg. Eerst maar eens de buitenkant uitkiezen! Wat zijn jullie plannen voor deze zaterdag?

Dan snel naar de platbroodpizza’s die ik afgelopen donderdag at. Ik zal eerlijk toegeven dat ik weinig kooklust had afgelopen week. Dinsdag zelfs zonder eten in slaap gevallen, woensdag een zelfgekocht kippensoepje en donderdag restantjes uit de vriezer en ijskast. Dit laatste werd een bijzonder lekkere creatie. Platbroden van Marks&Spencer, restantje feta van groenteboer Olgun en een kipfilet. Het resultaat is fingerlicking good! Enjoy your cheat…

Platbroodpizza’s met kip & feta (4 personen)
– 4 platbroden/naan
– 2 kipfilets
– 50 gr feta
– 2 tomaten
– 2 el sambal/sriracha/pittige saus
– 1 el zoetzuresaus
– avocado
– halve komkommer
– 2 bosuitjes
– olijfolie
– peper & zout

Snijd de kipfilets in kleine stukjes en marineer met de sambal, zoetzure saus en een scheutje olijfolie. Zet even weg in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 180 gr.

Snijd de tomaten door vieren. Mix de feta met de tomaten en breng op smaak met peper & zout. Ik gebruik de gemarineerde feta te koop bij Olgun op de JP Heijestraat, maar alle feta is lekker.

Bak de kip goudbruin. Snijd ondertussen de bosui in ringen, de komkommer in blokjes, de avocado in plakjes en verwarm de platbroden in de oven.

Smeer de feta over de platbroden. Verdeel hierover de kip, komkommer, avocado en bosui.

img_1857