Mensen die mij goed kennen zullen bij het lezen van de titel wellicht verbaasd opkijken. Sees aan de kip cordon bleu? Het moet niet veel gekker worden. De gedachte speelt echter al een lange tijd door mijn hoofd. Tijdens mijn studententijd heb ik het ooit eens gegeten en het is mij bijgebleven als een lekkere hap. Of ik nog steeds dezelfde gedachte deel is dus de grote hamvraag. In het weekend proberen wij de ijskast altijd goed te vullen en dan het liefste met Septemberkaas. Als je deze soort kaas nog nooit hebt gegeten dan moet je dit een keer aan je kaasboer vragen. Het stuk overleeft overigens zelden het weekend of er blijft een ienimini beetje over. Dit soort restjes zijn perfect voor bijvoorbeeld een kip cordon bleu. Op naar de slager voor kipfilets (vraag of ze de haasjes eraf snijden, dat rolt lekkerder) en een paar plakjes ham.

Man is blij want we eten een AVG dat zelden voorkomt en ik kan mijn studentenwens uit laten komen en eet weer eens een cordon bleu. Erbij maak je spinazie en krokant gebakken aardappeltjes. Niets meer, niets minder. Geloof me het is een bijzonder goed begin van de week. En gebruik een beetje roomboter dat maakt de cordon bleus nog lekkerder.

Kip Cordon Bleu (4 personen)
– 4 kipfilets (zonder het haasje)\
– 4 plakken ham
– 4 plakjes kaas
– ei
– paneermeel
– roomboter of olijfolie
– peper & zout

Snijd de kipfilet door, zodat je ze als een vlinder kan openen. Let op dat je de kipfilets niet helemaal doorsnijdt. Leg er eerst de plakjes ham op en dan de kaas. De kaas moet uiteindelijk verpakt zijn in de ham. Rol de kipfilets op.

img_1897

Kluts het eigeel op een bord, leg een beetje paneermeel op een tweede bord en haal hierdoor om de beurt voorzichtig de kipfilets. Bestrooi met peper & zout. Zet vast met een satéprikker of stukje keukentouw.

img_1898

Verhit een stukje boter in de pan met een scheutje olijfolie. Bak de kip cordon blue rondom mooi goudbruin in 12 minuten, de kaas aan de binnenkant is dan gesmolten. Blijf regelmatig keren. Je kan ze ook rondom bruin bakken in 5 minuten en 10 minuten laten door garen in een voorverwarmde oven op 180/200 graden.

img_1899