Je kent Greenwoods of je hebt er simpelweg nog nooit van gehoord. Het kan ook zo zijn dat wanneer je er langs fietst je plots denkt: “Oh, bedoel je die?!” Dat laatste slaat overduidelijk op mezelf. Het (on)bekende Greenwoods staat toevalligerwijs na slechts een snelle koffie op het lijstje nader te ontdekken. Na ontvangst van de uitnodiging om op de Keizersgracht te komen ontbijten twijfel ik geen seconde. Char en ik zijn immers altijd op zoek naar nieuwe locaties om bij te komen na een sportsessie. Zo ook deze zondag wanneer wij uitgeput en wel bij Greenwoods neerploffen. Het is er druk, sterker het is er bommetje vol. De Engelse taal voert de boventoon en het lijkt erop dat Greenwoods behoorlijk geliefd is bij expats en toeristen. Bij het openslaan van het menu begrijpen we waarom, de kaart biedt voor een ieder wat wils. Van een full English breakfast tot hyper gezonde eitjes met hüttenkäse tot club sandwich met friet.

img_1938img_1932img_1934img_1933

Natuurlijk gaan we delen! We kiezen de Eggs Greenwoods, bestaande uit twee gepocheerde eieren op homemade soda brood, hüttenkäse, avocado, rucola en pijnboompitten. Daarnaast gaan we voor de Healthy Wrap met portobello’s, avocado, bietjes, chipotle mayonaise, tomaat, rucola en eigengemaakte tomaten chutney. Als extraatje voegen we gegrilde kip toe. Jaja, een behoorlijk gezonde keuze. Beide gerechten zijn lekker groot en vallen goed in de smaak. Zeker de eigengemaakte tomaten chutney gaat helemaal op.

img_1935img_1492-2img_1936img_1937

We zijn eigenlijk meer dan tevreden, maar mogen Greenwoods niet verlaten zonder één van de eigengemaakte taarten te proeven. We vragen om een klein stukje Keizer’s carrot cake en krijgen een gigastuk die uiteraard eveneens tot de laatste kruimel verdwijnt. Yum!

Greenwoods is een feest om de dag mee te beginnen. De menukaart staat vol met heerlijke gerechten en de service is uitermate vriendelijk. Houd wel rekening met een kleine wachtrij. Ach, dit is in het buitenland ook hip dus waarom in Amsterdam niet? Het is het wachten in ieder geval meer dan de waard.

Pssst, ze hebben nog een locatie op de Singel 103.

Greenwoods – Keizersgracht 465 – website