Wanneer twee hele fijne restaurants de krachten bundelen dan wordt mijn interesse meteen gewekt. Zo ook bij Staring at Jacob X Ku West! Staring at Jacob is een bekende brunchspot vlak bij mij om de hoek. Staring at Jacob heeft een waanzinnig terras aan het water en gigantische (anti-kater) gerechten op de kaart en cocktails. Daarentegen zit Ku Kitchen Bar op de Utrechtsestraat en staan zij bekend om hun Aziatische gerechten. Ku Kitchen waagde kort geleden de sprong en voegt zich toe aan de Jacob van Lennepkade om daar de buurt te voorzien van Japanse lekkernijen. Overdag waan je jezelf in New Yorkse brunch sferen van Staring at Jacob en ’s avonds wordt de toko omgebouwd en geniet iedereen van de Japanse bites dankzij Ku. Kortom, New York meets Tokyo. Klinkt dit niet al heel fijn?

Ook het interieur van Staring at Jacob X Ku West is flink onder handen genomen en ziet er met de petrol kleurige stoelen en zwart leren barkrukken prachtig uit. Nu is het tijd voor het allerbelangrijkste: het eten. De twee hebben gescheiden menu’s en ook al zijn er wat invloeden her en der overgewaaid, denk aan Japanse pannenkoekjes, de avondkaart is grotendeels Aziatisch.

We trappen de avond af met een cocktail en geven ons over aan de chef. We beginnen met fried softshell crab als amuse. Dat is een bijzonder goede start! Daarna kwam de tonijn op een bedje van gefrituurde gemberrijst en WOW dat was meteen ook echt het allerlekkerste van de hele avond. Wat een top gerecht.

Toen kregen weeen gigantische schaal met verschillende spiesjes van kip – o.a. yakitori’s, tsukunu en negima – pluseen vegetarische variant van padron pepers. Erg lekker, maar zelfs deze super carnivoor vond ik het wel iets teveel kip.

Voor de laatste ronde kregen we verschillende sushi’s en sashimi, met onder andere tonijn, makreel, zalm en avocado. Een goede afsluiter van de avond!

Staring at Jacob X Ku West is zeker een aanwinst voor de buurt en juist de combinatie maakt het voor iedereen toegankelijk. Ook goed om te weten is dat er kinderstoelen aanwezig zijn en er overdag genoeg ruimte is voor een family brunch. Ik zeg gaan!

Staring at Jacob X Ku West – Jacob van Lennepkade  – website