In het gloednieuwe QO Amsterdam Hotel – hier wil ik nog wel een keer slapen – huist het waanzinnige restaurant Persijn. Waar de man en ik vroeger op datenight gingen naar soortgelijke locaties, gaan we inmiddels met de hele familie. We proberen in het weekend zo vaak mogelijk leuke dingen met de jongens te doen. Natuurlijk omdat we dit super gezellig vinden, maar ook zodat ze wennen aan buiten de deur eten. Hier zijn wij namelijk zelf groot fan van en nemen graag de kids mee zonder gedoe!

Om met een kleine tip te beginnen, reken voor uiteten met kinderen gemiddeld een uur. Misschien zijn er kinderen die langer kunnen blijven zitten, maar onze ervaring leert dat na een uur de spanningsboog klaar is en het tijd is voor iets anders. Als we ergens buiten zijn, kies ik altijd voor een plek waar ze kunnen spelen en dan kan je (hopelijk) wel wat langer van je koffie of glas wijn genieten.

Terug naar Persijn en ons zondagse familie-uitje. Ik heb namelijk de tip voor aankomend weekend en iedere eerste zondag van de maand. Persijn host dan haar “Sunday Boozy Brunch”. Tussen 12:30 en 15:30 uur schuif je aan en geniet je onbeperkt van de lekkerste eitjes, pannenkoeken en taartjes. Onbeperkt? Ja, onbeperkt mag je al het lekkers van de kaart bestellen. En de drank is eveneens inclusief, niet geheel onbelangrijk!

Wij kozen een uitsmijter met krokant spek, tomaat en zuurdesembrood, Persijn sandwich bestaande uit een burger met Amsterdams zuur en oude Goudse kaas. En we waren zo fan van de Ilperkip met mais en sabayon jus dat we deze 3 (!!) keer bestelden. Ondertussen lag Bram in de Maxi Cosi te slapen en peuzelde Max zijn pannenkoeken op en snoepte zoals altijd hapjes van onze borden.

Daarna vertrok Max naar boven, want daar is een hele ruimte ingericht voor kinderen. Onder toezicht van een nanny ging Max koekjes bakken, maar de kinderen kunnen zich daar met van alles en nog wat vermaken. Max vond het zo leuk dat hij weigerde naar huis te gaan.

Zo konden wij ruim 2 uur brunchen onder het genot van een glas (lees: glazen) Verdejo. Zo wil ik ieder weekend wel uiteten! Dank je wel Persijn voor een waanzinnige zondagse brunch! En tot een volgende keer tijdens een datenight.

Persijn – Amstelvlietstraat 4 – website