Er zijn heus wel manieren om extreem lekker te eten op een maandag en laat het dan ook nog eens super easy zijn. Wanneer we in de studententijd iets decadenter wilden eten, verkasten we naar de Leidsegracht en daar stond vriendinnetje Jen dan achter de pannen. Één van de gerechten die we daar regelmatig aten waren kalfsschnitzels met salie, citroen en witte wijn. Bij gebrek aan witte wijn werd het prosecco, als er maar iets van alcohol in zat. Tegenwoordig zijn de etentjes daar nog altijd sjiek de friemel en inmiddels staan we dan samen aan het roer.

Op het bord ogen de kalfsschnitzels reuze ingewikkeld, maar dat is het echt niet. Een gerecht om te imponeren op een eerste date of om gewoon even extra te genieten. Dat mag namelijk best op een maandag, maak je geen zorgen. En al helemaal vandaag, want het is een feestdag. Manlief en ik zijn vandaag 11 jaar samen. We hebben heel wat mooie momenten meegemaakt de afgelopen jaren en beginnen ons twaalfde jaar samen op de meest bijzondere manier namelijk binnenkort met z’n drietjes. Kortom, ik ga verder van deze liefdesdag genieten. Voor jullie geldt dat jullie de maandag extra bijzonder kunnen maken door aan de slag te gaan met deze kalfsschnitzels.

Combineer de kalfsshnitzels met krokant gebakken aardappels en knapperige haricot verts en peultjes. Enjoy!

Kalfsschnitzels afgeblust met witte wijn (4 personen)
– 4 kalfsschnitzels
– bloem
– citroen
– flinke scheut witte wijn
– handje salie, de blaadjes
– peper & zout
– roomboter / olijfolie

Laat de kalfsschnitzels op kamertemperatuur komen en haal ze daarna door het bloem.

Verhit een klontje roomboter en een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de salie toen en als de salie ietwat krokant is geworden de kalfsschnitzels. Bak de kalfsschnitzels lichtbruin om en om en blus af met de scheut witte wijn en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper & zout. Haal de kalfsschnitzels uit de pan en serveer ze met de blaadjes salie en de overige citroen.

img_1983-1