Gezond snacken is tegenwoordig hip and happening. Zelfs in een bruine kroeg kan je inmiddels zoete aardappelfrieten bestellen. Dat er een gezonde snackbar in Amsterdam is neergestreken zat er dan ook dik in. Op de Van Woustraat huist namelijk sinds een kleine maand SNCKBR, de hotspot om gezond te cheaten. Je hoeft niet te denken dat er alleen maar hele gezonde types rondlopen, in tegendeel. SNCKBR is iedere dag geopend vanaf 8 uur en biedt voor een ieder wat wils. Het is een paradijs voor vegans tot meatlovers.

Met duurzame ingrediënten creëert SNCKBR namelijk comfort food. Denk hierbij aan pannenkoeken, speltcroissants en gepocheerde eieren in de ochtend. Tijdens de lunch ga je voor een Skinny Lemon Chicken, Pink Lady of The Burger. Blijf hangen voor een borrel en bestel naast je superfood cocktail een portie rundersaté en een flatbreadpizza. En ach als je er nu toch bent dan sluit je de avond af met een The Great Catch of Butchers Choice. Kortom, vanaf 8:00 uur ´s ochtends tot 23:00 uur ´s avonds kan je volop genieten.

img_2197img_2200

Daarnaast is SNCKBR een voorloper op het gebied van menukaarten. In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld, maar in Nederland zien we het nog amper. Waar ik het over heb: calorieën op de menukaart. SNCKBR heeft ze onderverdeelt in drie categorieën, zodat je een beetje in de gaten kan houden wat je wegwerkt. Confronterend of juist fijn, ik weet het zo net nog niet? Het maakt je in ieder geval wel een stuk bewuster.

Samen met een groepje medebloggers mocht ik aanchuiven voor een BRKFST. We proeven als eerste de açaí bowl, homemade granola, smoothie bowl en vers fruit. Tijdens de tweede ronde krijgen we pancakes, bananabread with nutbutter en de speltcroissant. Het is een waar ontbijtfeest.

img_1807-1img_2199

SNCKBR is naast eten ook uitermate geschikt om een dagje te werken op locatie. Binnenkort ga ik daar eens een werkdag vertoeven en het zal mij niks verbazen als er wat vriendinnen aanschuiven voor een ontbijtje, lunch of diner.

SNCKBR – Van Woustraat 34-36 – website