In het hartje van de Pijp bevindt zich Café de Bieb, een gezellig café waar je overigens ook goed een dagje kan werken op locatie. Bij binnenkomst loop je meteen tegen een lange tafel met tijdschriften, kranten en boeken aan. Loop verder het trappetje af en je komt in het tweede gedeelte dat net zo huiselijk is ingericht. Samen met Ianna van Beginspiration spraken wij af bij Café de Bieb om het ontbijt te testen. Het heerlijke is dat ze al om 8 uur in de ochtend open zijn tot 1:00 uur ’s nachts en in het weekend zelfs tot 3:00 (!!) uur.

img_2316img_2317

Het menu bestaat eigenlijk uit vier onderdelen ontbijt & brunch, kleine gerechten, to share en grote gerechten. Bij Café de Bieb zijn ze echter niet de moeilijkste en mag je best een beetje schuiven met het eten. Wij keken toch even bij de kleine gerechten en kozen de huisgemaakte granola met bio yoghurt en de roerei met geroosterde tomaat, spek en als extra paddenstoelen. De porties zijn niet gering en daar houden wij wel van. Oftewel een goed begin van de dag. Verder vind je op de kaart taco’s, salades en flammkuchen. De grote gerechten zijn o.a. een pasta, stamppot of een dagschotel. Kortom, de hele dag zijn bij Café de Bieb de lekkerste gerechten te krijgen. Owh en vergeet niet een koffie of thee te bestellen, want het koekje die je daarbij krijgt is fingerlicking good!

img_2318img_2011-1

Daarnaast organiseert Café de Bieb verschillende evenementen zoals pubquizzen, bierproeverijen en op zondag een pancake sunday. Wil je Café de Bieb helemaal voor jezelf dat kan ook. De conclusie luidt dat Café voor elk moment van de dag een fijne plek is om te vertoeven.

Café de Bieb – Saenredamstraat 32 – website