Één post op Instagram en de vraag popte op of ik het recept wilde delen. Als het dan ook nog eens vandaan komt van het stel dat de naam “Candy Chicken” ooit heeft verzonnen, dan kan ik simpelweg niet weigeren. Dus vanuit bed dat dan weer wel deel ik vandaag met jullie het recept voor de gevulde Thaise omelet. “Thaise” omdat het ongetwijfeld niet geheel volgens de de regels van de Thaise keuken is bereid, maar er zeker op is geïnspireerd. De man is dol op gevulde omeletten en ik zie dat de receptenindex van The Lion Kitchen er vol mee staat. Hoog tijd voor een top 5 binnenkort. Het blijft een gerecht waar mannen blij van worden en wij vrouwen ook (want geen koolhydraten). Hoppakee aan de slag jullie!

Ik heb een paar ingrediënten optioneel erbij gezet. De gevulde Thaise omelet is zonder die ingrediënten al heel lekker, maar met nog beter. De sambal maakt het pittig, de melk de omelet wat romiger en de koriander is de finishing touch. Ik laat de keuze aan jullie.

Gevulde Thaise omelet (4 personen)
– 8 eieren
– 300 gr rundergehakt
– 2 tenen knoflook
– (rode) ui
– 2 tomaten
– paksoi
– 1 1/2 el zoetzure saus
– 1 el vissaus
– 1/2 tl kurkuma
– peper & zout
– olijfolie
– sambal, halve rode peper, Sriracha (optioneel)
– scheutje melk (optioneel)
– peterselie of koriander (optioneel)

Verwarm de oven voor op 100 gr.

Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflooktenen. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Was en snijd de paksoi in dunne repen.

Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en de kurkuma (en optioneel de sambal, fijngesneden rode peper of de Sriracha). Rul het gehakt, doe de tomaten erbij en breng op smaak met peper & zout. Voeg eerst het witte gedeelte van de paksoi toe. Roer de zoetzure saus en de vissaus erdoorheen. Als laatste mag het groene gedeelte van de paksoi erbij. Laat rustig pruttelen op een laag vuur, maar blijf wel roeren.

Kluts ondertussen de eieren in een bakje en breng op smaak met peper & zout (en eventueel het scheutje melk en de fijngesneden peterselie). Verhit in een koekenpan (niet te groot) wat olijfolie en bak in 4 keer de omeletten. Giet daarvoor wat van het eiermengsel in de pan en zorg dat het ei goed is verspreid over de hele bodem. Met een pollepel maak je een paar inkepingen in het ei zodat al het ei goed kan worden meegebakken. Draai het vuur laag. Na een kleine 2 min moet je de omelet kunnen bewegen in de pan. Flip dan de omelet (tip: leg een bord op de omelet, draai de koekenpan om en glijd de omelet weer in de pan). Nog even half minuutje de andere kant dichtschroeien en de omelet is klaar. Op naar de overige 3. Houd de overige omeletten ondertussen warm in de oven.

Leg de omeletten op 4 borden en verdeel het gehakt over de omeletten. Heb je koriander in huis, dan mag dat er als laatste overheen.

Omelet