Alliteraties ik ben er, behalve bij namen voor mensen, dol op. Throwback Thursdays, Flashback Fridays, Sinner Sundays of Taco Tuesdays. In het Nederlands bekt het vaak toch wat minder lekker dan in het Engels. Denk aan een Wrappige Woensdag, mmmm nee dat is het gewoon net niet. Daarom houden we het vandaag lekker in het Engels en hebben we het over Taco Tuesdays oftewel de dinsdag die in het teken staat van wraps. Ik heb het jullie al meerdere malen verteld, maar wraps liggen hier standaard in de vriezer. Ontdooid in een mum van tijd en perfect voor een ontbijtje, skinny pizza of gewoon als wrap.

Vanavond heb ik mijn allerlaatste les zwangerschapsyoga en dat is tevens de laatste dinsdag waarbij ik snel iets in elkaar moet flansen. Overigens niet geheel waar, want ik heb natuurlijk gewoon verlof. Dit recept is echter van een tijdje geleden. Het is een beetje cheaten en je kan de kaas daarom ook weglaten, ik raad je echter aan het toch lekker erbij te doen.

Denk niet teveel na over de marinade van de kip. Duik eens in je keukenkastjes en kijk wat erin staat. Sambal, Sriracha, ketjap, sojasaus, honing, (pikant) paprikapoeder, kipkruiden of zoetzure saus zijn stuk voor stuk producten die top zijn voor een snelle marinade. Maak een combi van een beetje pittig, wat zoets en kruiden, zodat
er een lekkere marinade ontstaat.

Wraps met kip & gesmolten kaas uit de oven (4 personen)
– 8 (meergranen)wraps
– 2 kipfilets
– avocado
– 4 tomaten
– marinade bijv. 1 el Sriracha, 1 el paprikakruiden, knoflookteen en een beetje honing
– +/- 100 gr geraspte kaas
– zak rucola
– olijfolie
– peper & zout

Snijd de kipfilets in kleine blokjes en laat 15 min marineren in de marinade. Breng op smaak met peper & zout en 1 el olijfolie.

Verwarm de oven voor op 180 gr.

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Bak de kipfilet met de blokjes tomaat. Ondertussen snijd je de avocado in blokjes.

Leg de wraps in een ovenschaal en verdeel hierover de kipfilet, avocado en de kaas. Schuif de wraps de oven in, totdat de kaas is gesmolten. Verdeel de wraps over de borden en maak af met een flinke hand rucola.

img_2477img_2478