Dat Oost hip is en dat vrijwel iedere nieuwe hotspot zich daar vestigt weten we inmiddels wel. Dat ze hard bezig zijn de Wibautstraat te pimpen is iets meer van de laatste tijd. Na het Volkshotel, Stek, Restaurant C is daar The Pool. Gevestigd in het oude Trouw gebouw voorheen Club Trouw, bevindt zich nu The Pool. The Pool is het restaurant van The Student Hotel. Het is een grote kleurrijke ruimte met een grote open keuken. Bij binnenkomst zit links de bar en rechts is de plek waar je kan aanschuiven om een hapje te eten. Het interieur is om vrolijk van te worden en het lijkt even of je echt in een zwembad bent. De bekende hangertjes voor je kleding, een grote flamingo en natuurlijk badmeester-stoelen.

img_2630img_2631
img_2637img_2632

De menukaart is geïnspireerd op de moderne Mediterraanse keuken waarin we stukjes Italië, Spanje en Frankrijk terug zien. Denk aan kleine gerechten die je kan delen tot een hoofdgerecht voor jezelf alleen. Je hebt een “breakfast” en een “all day” menu. Aangezien wij komen lunchen focussen wij ons op de “all day” gerechten. Van tapas tot salades tot een pizette, er is meer dan genoeg keuze. We besluiten te beginnen met pitabrood en verschillende spreads. We testen de hummus, baba ganoush, beet tzatziki en romesco. Yummie, we hebben brood te weinig om de dips op te krijgen. Mijn favoriet is zeker weten de beet tzatziki.

img_2278img_2636

Als ik daarna de pizette Arabica op het menu zie staan met vijgen, merguez, zure room, pickled pepper & uien en geitenkaas hoef ik niet verder te zoeken. Dit gaat het worden! De man kiest de lamb souvlaki met geroosterde tomaten en groene pepers met een goed glas rode wijn. Daarbij delen we de “Lebanese Spiced Fries”. Yummie, we genieten van deze uitgebreide lunch! De volgende keer ga ik zonder te twijfelen voor de mini empanadas en de tiger prawns, die zagen er verrukkelijk uit.

Ervaar het binnenkort zelf en neem een duik in The Pool!

The Pool – Wibautstraat 131 A – website