Nee, nog geen Keesie! De beste man zit schijnbaar nog prima in mijn buik en ik heb me erbij neergelegd dat het geen Paasbaby gaat worden. Geeft ergens, diep diep van binnen, ook wel rust. Inmiddels begrijp ik dat mensen de uitgerekende datum 2 weken opschuiven. Iedereen om mij heen is net zo nieuwsgierig als ik en wanneer ik even 30 minuten niet online ben denken ze dat de weeën begonnen zijn. Eigenwijs als ik ben, had ik gedacht dat het ventje zich wel vroegtijdig zou melden. Voor wie het niet weet, de meeste (eerste) kinderen komen vaker te laat dan te vroeg. Om die reden focus ik mij vanaf nu op 7 april. Zo, dat gezegd hebbende kan er over Pasen nagedacht worden.

Einde van de middag gaan we richting Oegstgeest voor een Indische rijsttafel en morgen naar de schoonouders voor een lunch met kroketten. Voor de rest rommelen we lekker in huis. De puntjes worden op de i gezet in de keuken en ik regel de laatste dingen voor de kleine.

Voor jullie vandaag een The Lion Cheats met het recept voor wentelteefjes. Tot gisteren had ik dit nog nooit gemaakt. Het is overigens niet iets dat in eerste instantie in mij opkomt als ik aan ontbijten denk. Dat zijn toch eerder eitjes, spek en avocado. Sinds ik ze echter bestelde bij Gallery 3 blijven de wentelteefjes in mijn hoofd spoken. Ik moest en zal ze thuis maken. Donderdag kocht ik al een wit brood – je maakt wentelteefjes met oud brood – en een grote bak aardbeien. Ik wachtte keurig twee dagen totdat het brood oud genoeg was en zo kon ik zaterdagochtend aan de slag. Meteen maakte ik de cruciale fout door de boterhammen in het wentelteefjesmengsel te laten weken. De boterhammen waren iets te sompig geworden. De smaak daarentegen was perfect! Enjoy your cheat en fijn Pasen.

img_1982

Wentelteefjes (4 personen)
– 8 witte boterhammen
– 200 ml melk
– 1 ei
– 1 tl kaneel
– snufje vanillesuiker
– 1 el suiker
– roomboter

Meng de melk met de suiker, kaneel, vanillesuiker en het ei. Snijd de korstjes van de boterhammen. Haal de boterhammen één voor één door het mengsel.

Verhit een flinke klont roomboter in een grote pan en bak de boterhammen om en om mooi goudbruin. Op het laatste moment strooi je er nog een beetje suiker en kaneel als extraatje overheen. Lekker met verse aardbeien.

img_2677-2